Bråken började med förlusten mot Sverige då Hatem Ben Arfa bland annat ska ha bett Laurent Blanc om att få åka hem...
1 av 3
Bråken började med förlusten mot Sverige då Hatem Ben Arfa bland annat ska ha bett Laurent Blanc om att få åka hem... - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
...och anklagade Samir Nasri för att fejka skada för att bli utbytt.
2 av 3
...och anklagade Samir Nasri för att fejka skada för att bli utbytt. - Foto: Darko Vojinovic/SCANPIX
Florent Malouda sågar Samir Nasri och individualister men förnekar att sprickan i den franska truppen är lika stor som under VM 2010.
3 av 3
Florent Malouda sågar Samir Nasri och individualister men förnekar att sprickan i den franska truppen är lika stor som under VM 2010. - Foto: Laurent Cipriani/SCANPIX

Bråk i den franska truppen – igen

"Som en erfaren spelare kan jag säga att det krävs en balans mellan laget och dina personliga mål."


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

DONETSK. VM 2010 i Sydafrika slutade i kaos och uttåg för Frankrike redan i gruppspelet. Den dåvarande förbundskaptenen Raymond Domenech kritiserades öppet av hela den franska truppen och Nicolas Anelka blev hemskickad på grund av stridigheter. Efter 0–2-förlusten mot Sverige är det återigen bråk i det franska lägret. Bland annat ska Newcastle-stjärnan Hatem Ben Arfa ha bett förbundskaptenen Laurent Blanc om att bli hemskickad och sedan anklagat Samir Nasri för att fejka skada mot Sverige för att bli utbytt.

"Krävs balans mellan laget och dina personliga mål"

Den nylige Champions League-mästaren Florent Malouda sågar nu Nasri – även om han förnekar att sprickorna i truppen ska vara lika stora som under VM 2010.

– Samirs sätt att spela har inte förändrats på en natt, men det är också en av hans kvaliteter. Som en erfaren spelare kan jag säga att det krävs en balans mellan laget och dina personliga mål, säger 32-åringen enligt L'Equipe.

Malouda själv vägrade att prata med medierna efter förlusten mot Sverige och erkände att "det kan kastas missiler" efter en förlust men han koncentrerar sig mest på Nasri.

– Om man vill bli en hjälte så tar man ett steg ifrån gruppen. Om man intalar sig själv att EM är den stora chansen att glänsa individuellt, kan det sprida sig i gruppen och allt kan spåra ur, säger Chelsea-stjärnan enligt The Guardian.

"Kostnaden kan bli väldigt, väldigt dyr"

Malouda erkänner att det finns problem i den franska EM-truppen och att det måste redas ut.

– Om vi inte rättar till det här kan kostnaden för det bli väldigt, väldigt dyr.

På lördag möter Frankrike de regerande EM-mästarna Spanien i kvartsfinal.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!