Manuel Neuer och Alex Ferguson kanske blir bundsförvanter nästa säsong.
1 av 3
Manuel Neuer och Alex Ferguson kanske blir bundsförvanter nästa säsong. - Foto: Martin Meissner / AP / SCANPIX
Schalke-målvakten Manuel Neuer hyllades av Ferguson efter matchen: "Det var en av de bästa insatserna mot oss någonsin"
2 av 3
Schalke-målvakten Manuel Neuer hyllades av Ferguson efter matchen: "Det var en av de bästa insatserna mot oss någonsin" - Foto: Sascha Schuermann / AP / SCANPIX
Neuer stod för ett gäng riktigt svettiga räddningar som lär ha gjort honom till ett ännu hetare byte på transfermarknaden.
3 av 3
Neuer stod för ett gäng riktigt svettiga räddningar som lär ha gjort honom till ett ännu hetare byte på transfermarknaden. - Foto: Martin Meissner / AP / SCANPIX

Ferguson tokhyllar Schalke-keepern

Manchester United-managern Alex Ferguson tokhyllar Schalke 04-målvakten Manuel Neuer.


Manuel Neuer:

Född: 27 mars 1986 i Gelsenkirchen, Tyskland.

Då: Neuer har gjort sig mer eller mindre känd för att spela bra i viktiga matcher. I Champions League 2008 var han briljant. Neuer var även förstemålvakt för Tyskland i VM 2010.

Nu: Efter en strålande insats hyllas han Alex Ferguson och kan mycket väl komma att ersätta Edwin van der Saar i Manchester United-målet, trots att mycket talar för att han går till Bayern München.

GELSENKIRCHEN. Under tisdagens Champions League-match mellan Schalke 04 och Manchester United spelade målvakten Manuel Neuer som en riktig gigant. Trots att United vann med 2-0 efter mål av Ryan Giggs och Wayne Rooney var det Neuer som hamnade i centrum.

Neuer har varit ryktenas man tidigare under säsongen och har bland annat placerats i Bayern München. Men även Manchester United har nämnts som en möjlig klubbdestination för tysken.

United-managern Alex Ferguson lär inte vara mindre intresserad av att få 25-åringens underskrift efter tisdagens insats direkt.

Neuer höll sitt Schalke kvar i matchen och gjorde storräddning efter storräddning. Bland annat rånade han Chicharito och Ryan Giggs flertalet gånger.

– Det var en av de bästa insatserna mot oss någonsin, sa Ferguson enligt The Sun.

Trots att United behöver en ersättare till Edwin van der Saar och Neuer lär vara högintressant verkar det som att tysken kommer att gå till Bayern München.

– Jag tror att det blir så, men han är helt fantastisk, berättade Ferguson.

Här kan ni se båda målen från matchen:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!