- Foto: Bildbyrån

Zlatan om landslagsnobben: "Jag saknar motivation"

Zlatan Ibrahimovic har avstått från spel i landslaget efter det misslyckade VM-kvalet i höstas. Nu, snart åtta månader senare, har han fortfarande samma inställning. "Utan motivation gör man ingen nytta", säger svensken.


SVERIGE. Bristande motivation har varit Zlatan Ibrahimovics anledning till uteblivet spel i landslaget. Det är ett beslut han står fast vid än i dag, men han menar samtidigt att ett eventuellt mästerskap kan ändra på den saken.

I en mejlintervju med tidningen Café berättar svensken att han troligen spelat VM i Sydafrika om Sverige nått dit.

- Jag saknar motivation, helt enkelt. Och utan motivation gör man ingen nytta, säger Zlatan och fortsätter:

- Hade Sverige varit med i VM hade jag nog spelat om jag blivit tillfrågad, men nu är vi inte med i VM och jag är inte med i landslagstruppen.

"Jag behöver en paus"

Zlatan ger dock Sverige hopp genom att påpeka att det är ett tillfälligt val, som mycket väl kan komma att ändras i framtiden.

- Det här är mitt tillfälliga val, eftersom jag behöver en paus för att få tillbaka motivationen och spelglädjen. Ett klokt och genomtänkt beslut som inte var lätt att fatta, förklarar Barcelonastjärnan.

"Det krävs elva Zlatan"

Till hösten är det dags för Erik Hamréns landslag att ta revansch då EM-kvalet drar igång. Men Zlatan har svårt att se Sverige ta sig långt när man väl är i mästerskapet.

- Men för att ta medalj i de större sammanhangen krävs det nog elva Zlatan och det har vi inte. Inte just nu. Men det kanske kommer, säger Ibrahimovic.

- Men visst finns det hopp! Jag tror dock att det måste ske en förändring inom svensk fotboll för att vi ska producera bra spelare som håller internationell klass. Ett annat tänk, helt enkelt. Släppa lite på jantelagen, menar anfallaren och ger därmed en känga åt de allsvenska klubbarna.

/
EM
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!