Zlatan tycker inte att Bosse Hansson tilltal "svartingar" hör hemma inom fotbollen – eller någon annanstans heller för den delen.
1 av 3
Zlatan tycker inte att Bosse Hansson tilltal "svartingar" hör hemma inom fotbollen – eller någon annanstans heller för den delen. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
"För mig är fotbollen en religion och alla är välkomna", säger Zlatan.
2 av 3
"För mig är fotbollen en religion och alla är välkomna", säger Zlatan. - Foto: SCANPIX
Zlatan berättar också att han kallades för zigenare i Italien.
3 av 3
Zlatan berättar också att han kallades för zigenare i Italien. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Zlatans attack på Hansson: "Ingenting med fotboll att göra"

Bosse Hanssons ordval "svartingar" har fått hela fotbollssverige att rasa. Nu ger sig den störste av de alla – Zlatan Ibrahimovic – in i debatten: "För mig är fotboll religion och alla är välkomna."


STOCKHOLM. Bosse Hansson-gate fortsätter att debatteras. Förra veckan delades flera profiler mellan två läger där några tyckte att hela affären hade förstorats upp och andra tycker att det är helt fel.

Inför Sveriges svåra VM-kvalmatch mot Tyskland på tisdag berättar nu Zlatan Ibrahimovic vad han tycker om SVT-profilens uttalande.

– För mig är fotboll en religion och alla är välkomna, säger han in en intervju till Kanal 5 enligt Aftonbladet och fortsätter.

– Spelar ingen roll vart du kommer ifrån eller om du är vit, svart, kines eller vad du än är. För mig är fotbollen en religion och alla är välkomna. Det är därför vi spelar fotboll och det är så vi kopplas ihop. Alla kan få göra det och utföra det och framför allt spelar det ingen roll var man kommer ifrån. Jag har inte satt mig in i det där, men det är inget som har med fotboll att göra, absolut inte. Eller med någonting över huvud taget att göra, någonstans, säger Zlatan. 

Publiken i Italien kallar Zlatan för zigenare

Han är dock inte helt övertygad om att uttalandet i sig är rasistiskt – och passar på att berätta om sin tid i Italien.

– Nej, eller jag vet inte. Jag har inte hört det. Det är svårt att svara på det. Det är ju inte att man går och kallar någon som är svart att han är svart. Men jag vet också att i Italien så skriker publiken "zigenare" till mig. Hur ska vi uppfatta det?

Han tar dock inte åt sig allt för mycket av nidorden.

– Jag hör det och jag hör det inte. Jag menar att jag ska inte gå ut och stämma folk för det. Det är bara idioter som håller på med det och skriker de här orden. Är man inte väluppfostrad, så länge du själv är det så är det lugnt. Det är fel på dem. Det är inte fel på oss som tycker annorlunda, säger Zlatan

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.