Utlottningen har blivit en succé världen över.
1 av 4
Utlottningen har blivit en succé världen över. - Foto: Scanpix/Faksimil/Twitter.com
Ett, redan nu, klassiskt ögonblick.
2 av 4
Ett, redan nu, klassiskt ögonblick. - Foto: BildbyrŒån / Marcus Ericsson
Jonas Olsson är mannen bakom utlottningen. Pengarna går till välgörenhet.
3 av 4
Jonas Olsson är mannen bakom utlottningen. Pengarna går till välgörenhet. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
93 500 kronor har tävlingen dragit in än så länge, inte konstigt att Olsson är glad.
4 av 4
93 500 kronor har tävlingen dragit in än så länge, inte konstigt att Olsson är glad. - Foto: Bildbyrån

Alla vill ha Zlatans skor - utlottningen en braksuccé

Landslagsstjärnan Jonas Olsson säljer Zlatans superskor för att samla in pengar till för tidigt födda barn. Och utlottningen har blivit en succé. 93 500 kronor har donerats än så länge


Såhär kan du vinna Zlatans skor

Insamlingen kommer att hålla på till på torsdag klockan 21:00 då Jonas Olsson drar en vinnare bland alla dem som har gjort en donation. 

Vill du lägga ett bidrag, klicka här.

STOCKHOLM. Ingen kan väl ha missat Zlatan Ibrahimovic supermatch och supermål mot England tidigare i veckan. Jonas Olsson passade på att fråga om han inte kunde få Zlatans skor efter matchen. Detta sedan han ville lotta ut skorna och ge pengarna oavkortat till välgörenhet.

- Han ställde gärna upp, säger Olsson till fotbollskanalen.se.

Ökade drastiskt i värde

Innan matchen hade nog få kunnat ana vad Zlatan skulle ställa till med. Fyra mål, varav ett har röstats fram som ett av årets snyggaste. Kanske är det till och med ett av tidernas snyggaste mål?

Naturligtvis har supersvenskens succé gjort att skornas värde har ökat, markant.

- Vi är uppe i nästan 8500 pund (93 500 kronor) och sedan hade jag lovat att matcha med 5000 pund (55 000 kronor) om vi nådde 5000 pund och responsen har varit fantastisk och vi har fått donationer från hela världen, säger Jonas Olsson till Fotbollskanalen.se.

https://twitter.com/J_OlssonViasat/status/270178210338177024

Till forskning och stöd

Pengarna som insamlingen får in kommer oavkortat gå till The Winnicott Foundation", en organisation som ger stöd och forskning åt barn som är födda för tidigt. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.