En landslagsspelare är misstänkt för misshandel i Österrike.
En landslagsspelare är misstänkt för misshandel i Österrike. - Foto: SCANPIX

Landslagsspelare anmäld för misshandel

En fotbollsspelare i det svenska landslaget är polisanmäld för misshandel i Österrike. Men själv nekar han till anklagelserna:– Har inte varit i Österrike, hälsar han till Aftonbladet.


– Han har varit inblandad i ett slagsmål och vi har anmälan hos oss. Vi undersöker fallet och skickar det sedan vidare till stadsåklagaren i Salzburg, säger en talesman för polisen i Österrike till Aftonbladet. 

Enligt uppgifter ska den svenska landslagsspelaren, som är ett utlandsproffs, ha slagit av näsbenet på en annan gäst på en krog i Bad Gastein i Österrike den 5 mars.

"Måttade två slag"

Enligt mannen som fick näsbenet avslaget ska den svenska fotbollsspelaren ha försökt att dansa med en kvinna på dansgolvet. Kvinnan ska dock inte ha velat dansa med honom och då ska offret ha ställt sig emellan. 

Fotbollsproffset ska då ha blivit förbannad och efter att ha gått ifrån situationen ska han sedan återvänt och måttat två slag. 

– Helt plötsligt slog han med armen över min kompis axel och träffade mig på näsan, han bröt min näsa, jag började blöda rejält. Sedan slog han igen och träffade mig i huvudet, säger offret till Aftonbladet. 

"Jag har inte varit där"

Flera vakter ska sedan ha ingripit och tagit ut fotbollsspelaren på gatan för att sedan ta in honom på klubben intill. Efter drygt en halvtimme ska polisen ha kommit till platsen. 

Enligt den österrikiska polisen ska han nu ha missat att dyka upp på en polisförhör angående händelsen. Men själv förnekar han att han ens har varit på plats i Österrike – trots att det ska finnas bildbevis på honom under kvällen.

– Än en gång så har jag inte varit där och det vet i fan vad det är för bild, hälsar han till Aftonbladet. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!