Påhoppen mot landslaget på sociala medier har polisanmälts för störande av allmän ordning.
1 av 5
Påhoppen mot landslaget på sociala medier har polisanmälts för störande av allmän ordning. - Foto: Bildbyrån/Twitter/Bambuser
Det är Ida Ali-Lindqvist som har anmält och hon uppmanar fler att göra samma sak.
2 av 5
Det är Ida Ali-Lindqvist som har anmält och hon uppmanar fler att göra samma sak. - Foto: Faksimil/Bambuser
Landslagets målvakt Sofia Lundgren rasade mot kommentarerna på Twitter: "Kan inte alla som inte gillar kvinnor knipa igen gapet och ägna sig åt varandra!?".
3 av 5
Landslagets målvakt Sofia Lundgren rasade mot kommentarerna på Twitter: "Kan inte alla som inte gillar kvinnor knipa igen gapet och ägna sig åt varandra!?". - Foto: © BILDBYRÅN / Carl Sandin
Landslagets reservmålvakt vill inte veta av några fler hån.
4 av 5
Landslagets reservmålvakt vill inte veta av några fler hån. - Foto: © BILDBYRÅN / Carl Sandin
Även AIK:s anfallare Henok Goitom har uttryckt sig i frågan på Twitter: "Bry er om ert egna liv ist", skriver han.
5 av 5
Även AIK:s anfallare Henok Goitom har uttryckt sig i frågan på Twitter: "Bry er om ert egna liv ist", skriver han. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Måste börja anmäla" – nu har kränkningarna av landslaget polisanmälts

En stor debatt kring hatet mot landslaget och att kvinnor spelar fotboll har blossat upp under torsdagen. Nu har Feministiskt perspektivs sportredaktör Ida Ali-Lindqvist polisanmält händelsen – och även landslagets målvakt Sofia Lundgren har fördömt kommentarerna:– Det är ett kvinnohat helt enkelt, säger Ali-Lindqvist.


"V75 fast med kossor"

30-årige Joakim, som Nyheter24 pratade med under onsdagen har uppmärksammats stort på sociala medier efter att ha sagt att: "damfotboll är som V75 med kossor” i Kungsbacka-Posten. 

Han fick motta ett hotsamtal för sina ord.

– Det ringde någon idiot som var hotfull och tyckte att jag spelade allan, det var väl någon feminist, sa han till Nyheter24. 

Kommentarer som "Snart dags för alla fula kossor som ska ut på åkern och spela lite boll", "Ni våldför er på Gamla Ullevi, era flator!" och "Damlandslaget...lesbiska horor är vad ni är" har lett till en stor debatt på sociala medier som Facebook och Twitter i Sverige.

Handbollslaget Skånelas elittränare Andreas Stockenbergs inlägg på Twitter, som går till direkt attack mot landslaget, har upprört många.

Han själv tycker dock inte det är värt all uppståndelse. 

– Nej, men det var ju bara en rolig grej. Jag vet inte, jag hade ingen tanke utan det vart bara en tweet. Det var inget jag satt och grubblade på, sa han under torsdagen till Nyheter24

En som reagerade starkt mot påhoppen var landslagets målvakt Sofia Lundgren.

Även AIK:s anfallare Henok Goitom har tagit avstånd från de ilskna kommentarerna. 

Under brottsrubriceringen störande av allmän ordning har Ida Ali-Lindqvist, sportredaktör på Feministiskt perspektiv, nu polisanmält kommentarerna som har cirkulerat på nätet.

– Jag har just gjort en anmälan till polisen om de kommentarer på Twitter som har rasat in, vad det gäller damlandslaget, där de uttrycker sig: "Jävla horor", "jävla kossor", "jävla flator", säger hon i en video som hon har publicerat och fortsätter:

– Det är ett kvinnohat helt enkelt och vi måste börja anmäla såna här saker. Vi måste få till stånd en lag där det helt enkelt är förbjudet att hata kvinnor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?