Mikael Antonsson har stora tankar om det svenska laget inför den avslutande VM-kvalmatchen mot Tyskland.
1 av 4
Mikael Antonsson har stora tankar om det svenska laget inför den avslutande VM-kvalmatchen mot Tyskland. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Mittbacken säger att Sverige "har ett minst lika bra lag på en bra dag".
2 av 4
Mittbacken säger att Sverige "har ett minst lika bra lag på en bra dag". - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Under tisdagen går man in i match igen men då är det Tyskland, och inte Österrike, som väntar.
3 av 4
Under tisdagen går man in i match igen men då är det Tyskland, och inte Österrike, som väntar. - Foto: © Bildbyrån - COP 81 - SWEDEN ONLY / GEPA pictures/ Christian Ort
Återstår att se om Sverige för jubla även efter den matchen.
4 av 4
Återstår att se om Sverige för jubla även efter den matchen. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

"En bra dag är vi minst lika bra som Tyskland"

Världstjugotvåan mot världstrean. Sverige har en tuff match framför sig mot Tyskland under tisdagen – men trots alla världsstjärnor tycker landslagsbacken Mikael Antonsson att Sverige är lika vassa:– Vi har riktigt bra stjärnor i Europa också.


Skadeläget i Sverige

Andreas Isaksson har en överansträngning i nyckelbenstrakten men tränade under måndagen.

Mikael Lustig har problem med en höft och rehabtränade under måndagen under Erik Hamréns presskonferens berättade han också att högerbacken inte är tillgänglig för spel. 

Johan Elmander har en känning i vaden men tränade för fullt under måndagen han med, sedan är det Erik Hamrén som tar beslut om han ska spela eller inte.

Sverige är klart för playoff-spel. Men den avslutande matchen i VM-kvalet mot Tyskland är långt ifrån meningslös. Ett bra svenskt resultat och man behåller sin plats i den seedade gruppen av lag inför lottningen av playoff-spelet.

Men det är inte vilket lag som helst som Sverige möter. Tyskland, som redan är klara för VM-slutspelet, har världsspelare som Mesut Özil, Philipp Lahm och Manuel Neuer i laget – men Mikael Antonsson tycker att Sverige har ett lika bra lag, trots att Zlatan Ibrahimovic är avstängd och inte får spela matchen.

"Minst lika bra"

– Ja, det tycker jag. Om inte annat som lag, säger han och fortsätter med att svara på frågan om Sverige är lika bra spelare för spelare:

– Ja, då har de ett bra lag. Men som jag ser det så har vi riktigt bra stjärnor ute i Europa också så jag tror på en riktigt bra dag så är vi minst lika bra som dem.

Slåss om VM-guldet

Men precis som FIFA:s världsranking skvallrar om så är Tyskland inte vilket lag som helst, vilket Antonsson understryker. Han tycker till och med att Tyskland är ett av favoritlagen till att vinna VM nästa sommar i Brasilien.

– De är ju med i topp, helt klart. Men det finns några bra lag där nere i Sydamerika också så de slåss nog med dem där nere om att ta den där förstaplatsen tror jag. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!