Erik Hamrén har en jobbig tid efter att Sverige missar VM i Brasilien nästa år.
1 av 4
Erik Hamrén har en jobbig tid efter att Sverige missar VM i Brasilien nästa år. - Foto: BILDBYRN / Carl Sandin
Jobbig presskonferens för förbundskaptenen.
2 av 4
Jobbig presskonferens för förbundskaptenen. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Hamrén deppade under matchen på friends.
3 av 4
Hamrén deppade under matchen på friends. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Vi får se om Erik Hamrén och Marcus Allbäck fortsätter i landslaget.
4 av 4
Vi får se om Erik Hamrén och Marcus Allbäck fortsätter i landslaget. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

Hamrén om framtiden i landslaget: "Finns ett ömsesidigt intresse"

VM i Brasilien är ett minne blott för Sverige. Under onsdagen höll en nedstämd Erik Hamrén presskonferens efter den tunga förlusten mot Portugal.


– Det är en sådan här dag man helst hade legat kvar i sängen och dragit täcket över huvudet. Jag har haft svårt att se människor i ansiktet. Man gör så många besvikna. Det är riktigt tomt, säger Erik Hamrén.

Ingen har nog missat att Sverige förlorade med totalt 4–2 mot Portugal i playoffet till VM. Dagen efter det jobbiga uttåget så hade Hamrén lite funderingar på vad som hade kunnat göras bättre.

"Vi måste vara effektiva"

– Om vi skulle ha en chans i de här två matcherna måste vi göra det väldigt bra både offensivt och defensivt. De är ett bättre lag. Vi måste vara effektiva. Vi kommer ha färre målchanser. Det som grämer mig lite att vi inte gör mål på några av våra chanser i Lissabon och Sebastians fina chans när det står 0-0.

Förbundskaptenen har inte bestämt om han ska stanna på sin post eller hitta ett nytt jobb.

– Det är ett ömsesidigt intresse om en fortsättning. Det känns bra. Jag är tacksam och glad att min arbetsgivare är nöjd med jobbet vi har gjort. Jag har också sagt att jag är intresserad. Dels har jag några frågor till mig själv, som jag inte har ställt. Och sedan är det en diskussion med förbundet som jag vill ha svar på. Jag har ingen tidspunkt. Vi ska väl sätta oss ner så snart som möjligt.

Vad är det ni måste förbättra i framtiden?

– Vi måste förbättra allt. Vi måste få fram kvaliteten på spelarna ännu mer. Många av de här yngre är ju i början av sina karriärer och bör bli bättre och bättre. Vi måste också bli bättre tillsammans. Om motståndarna har fler skickliga spelare individuellt så måste vi vara bättre på andra saker. Teamwork, organisationsmässigt taktiskt på planen. Vi kan utveckla allt, givetvis.

Hamrén berättade även att han har gjort en del misstag i landslaget men att alla gör det.

– Den som inte gör några misstag, den ljuger. I efterhand finns det saker. Inte minst är det när man ska ta ut lag. Det kan vara byten, som man inte är riktigt nöjd med, det kan vara sätt att jobba på. Mentalt, som grupp, har vi utvecklats under den här tiden. Vi har varit i svåra situationer som vi har rett upp. Tittar vi spelmässigt så tycker jag att vi i höst har fått till mycket av det sätt som jag vill spela fotboll. Defensiven mer som jag har önskat, utan att kanske göra så stora avkall på offensiven.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?