Zlatan kramade om Erkan Zengin och Jimmy Durmaz efter 1–0-målet.
1 av 8
Zlatan kramade om Erkan Zengin och Jimmy Durmaz efter 1–0-målet. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Zlatan på bänken. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Landslaget gjorde sitt jobb i EM-kvalet – då togs årets fotbollsbild?

Att Erkan Zengin och Jimmy Durmaz har Zlatan Ibrahimovic som idol är det nog inget snack om.

Sverige–Liechtenstein 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 (34) Erkan Zengin, 2–0 (46) Jimmy Durmaz.

SOLNA. Erik Hamréns svenska landslag gjorde sitt jobb mot Liechtenstein och vann – med Zlatan Ibrahimovic på bänken – planenligt med 2–0 mot det lilla furstendömet. Matchen i sig var ingen höjdare. Men bilden när Erkan Zengin spräckte nollan i den 34:e minuten lär finnas kvar länge i det svenska fotbollsminnet.

Stor kram med Zlatan

Zengin tog sin radarpartner Jimmy Durmaz, som gjorde 2–0-målet tidigt efter en målvaktstavla i den andra halvleken, i hand efter målet och sprang ut till Zlatan på bänken som omfamnade dem båda i en stor kram.

Bildkälla: Bildbyrån

– Det som är det sjukaste är att han (Zlatan) sa att båda vi två (Durmaz och Zengin) skulle göra mål innan matchen, säger 1–0-skytten till Kanal 5 efter segern.

En fantastisk bild som också lär bli det de flesta lär minnas med matchen. I och med segern gick Sverige upp på tredje plats i EM-kvaltabellen på samma poäng som Ryssland närmast framför.

Österrike leder dock tabellen på sju poäng, två poäng framför Sverige och Ryssland.