EM-truppen är presenterad. Kika i artikel för att få reda på vilka spelare som ska försöka ge de svenska fansen en sommar att minnas!
1 av 4
EM-truppen är presenterad. Kika i artikel för att få reda på vilka spelare som ska försöka ge de svenska fansen en sommar att minnas! - Foto: Bildbyrån
Oscar Wendt får vi inte se i landslagströjan i sommar.
2 av 4
Oscar Wendt får vi inte se i landslagströjan i sommar. - Foto: Bildbyrån
AIK-fansen är nog glada!
3 av 4
AIK-fansen är nog glada! - Foto: Bildbyrån
Emir tog en plats.
4 av 4
Emir tog en plats. - Foto: Bildbyrån

Här är den svenska EM-truppen – backstjärnan petad

EM-truppen är presenterad av Erik Hamrén. Bundesliga-stjärnan lyckades inte slå sig in i truppen.


Sveriges EM-trupp är presenterad. Erik Hamrén bjöd på några skrällar av den mindre skalan när EM-truppen presenterades.

– Som alltid inför en landslagssamling så är 17-18 namn givna. Sen är det ytterligare några namn som ska till som det är funderingar kring. Truppen blev kvar i söndagskväll men sen på måndagen hände det en del saker så det blev ytterligare funderingar. I morse tog jag beslutet, säger Erik Hamrén till SVT.

Tidigt under trupputtagningen fick Hamrén frågan om varför Oscar Wendt inte var uttagen.

- Jag tar dom jag anser vara bäst. Har full respekt att andra har andra åsikter än mig, och så är fotbollen. Man tycker olika. Det här är spelarna för mig som går före.

Följdfrågan var given, vad saknas då hos Bundesliga-stjärnan.

– Vill inte gå in så, jag bedömer som helheten hur jag vill ha den här truppen och bedömer utifrån alla synpunkter, säger Hamrén till SVT.

Här är truppen.

Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen och Patrik Carlgren.

Backarna: Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Erik Johansson, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf och Martin Olsson.

Mittfältare: Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Oscar Hiljemark, Kim Källström, Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin och Oscar Lewicki.

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Zlatan Ibrahimovic och Emir Kujovic.

EM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Går vi vidare från gruppspelet med den här truppen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.