Emir Kujovic till EM: "Kommer ta för mig"

Emir Kujovic blev anfallsjokern som Erik Hamrén presenterade i sin EM-trupp.


Den 13 juni har Sverige EM-premiär mot Irland i Paris. En av de som fanns med när Erik Hamrén offentliggjorde sin 23-mannatrupp under onsdagen var fjolårets allsvenska skyttekung: Emir Kujovic.

– Det är en dröm sedan jag var liten. Hoppades hela tiden. Men trodde gjorde jag inte förrän jag fick samtalet från Mackan (Allbäck). Det är mycket känslor och jag blev glad, men det kommer ta tid innan man smälter det, säger Kujovic till SVT.

– Jag vill helt klart spela. Det är bra spelare att konkurrera med, men jag har självförtroende och jag kommer ta för mig.

Erik Hamrén motiverar sitt val av att plocka ut Kujovic i truppen:

– Han har kvaliteter och gjort ett bra intryck på de samlingar han har varit med. Ett bra inhopp mot Turkiet vilket var en stor del i beslutet. Ser honom också som en joker med målgörandet och den storleken han har med tanke på våra övriga forwards – en egenskap jag gillar. Men hans största kvalitet är att göra mål, säger förbundskaptenen till SVT.

Hela Sveriges EM-trupp:

Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen och Patrik Carlgren,

Försvarare: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Martin Olsson och Ludwig Augustinsson.

Mittfältare: Oscar Lewicki, Albin Ekdal, Oscar Hiljemark, Pontus Wernbloom, Kim Källström, Erkan Zengin, Emil Forsberg, Sebastian Larsson och Jimmy Durmaz.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti, Marcus Berg och Emir Kujovic.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gjorde Hamrén rätt i att ta ut Kujovic?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.