1 av 6
IFK Norrköping fortsätter imponera i Allsvenskan.
2 av 6
IFK Norrköping fortsätter imponera i Allsvenskan.
Jordan Larsson – på väg att slå igenom stort den här säsongen?
3 av 6
Jordan Larsson – på väg att slå igenom stort den här säsongen?
Pawel Cibicki (till höger) har imponerat i nykomlingen J-Södra.
4 av 6
Pawel Cibicki (till höger) har imponerat i nykomlingen J-Södra.
Örebro SK med Astrit Ajdarevic i spetsen har gjort en fantastisk vår.
5 av 6
Örebro SK med Astrit Ajdarevic i spetsen har gjort en fantastisk vår.
Rubrikernas man Carlos Strandberg har rent prestationsmässigt inneburit ett stort lyft för AIK.
6 av 6
Rubrikernas man Carlos Strandberg har rent prestationsmässigt inneburit ett stort lyft för AIK.

Vårens rejäla utropstecken i Allsvenskan

Nyheter24 summerar den allsvenska våren. Dags för några rejäla utropstecken att utses.


Den allsvenska våren håller på att lida mot sitt slut. Nyheter24 kommer därför summera vad som hänt och prisa och hylla de som förtjänar det. Dags att utse vårens rejäla utropstecken.

IFK NORRKÖPING: Tog sensationellt guld i fjol och togs inte på allvar förrän väldigt långt in på säsongen. Nu har laget förvisso behållit flera av nyckelspelarna och trots ett helt annat favoritskap och en helt annan press verkar ingenting ha hämmat Norrköpings framfart. "Peking" har fortsatt på samma inslagna väg och gjort en alldeles lysande vår i toppskiktet av Allsvenskan. Det stora testet blir att klara sig utan Janne Andersson i höst.

PAWEL CIBICKI: Malmö FF-lånet Pawel Cibicki hade svårt att platsa i Skåne-laget förra säsongen. I Jönköpings Södra har han fått förtroende och ansvar - och blivit en rejäl injektion för nykomlingens offensiv. Att han dessutom sänkte sitt förra lag förstärker bara succén.


Bildkälla: Bildbyrån.

JORDAN LARSSON: Stundtals kritiserad i fjol – betydligt mer lysande stjärna i Helsingborg i år. Jordan Larsson har blivit ett år äldre, samlat på sig mer rutin och definitivt utvecklats som spelare. Lirar med ett helt annat driv än tidigare och har redan gjort fler mål än förra säsongen. Och framför allt har han en av seriens bästa vänsterfötter.

ÖREBRO SK: Höll sig kvar i Allsvenskan i fjol trots en bedrövlig start på säsongen. Den här våren har Alexander Axén fått betydligt bättre ordning och reda, och har sitt ÖSK i toppen av tabellen. Spelar underhållande och är svårbemästrat på Behrn Arena. Dessutom har Astrit Ajdarevic prickat in formen och bjudit på några magiska delikatesser. Örebro är på gång.

CARLOS STRANDBERG: Anfallstalangen är tillbaka i Sverige efter sitt äventyr i Ryssland och det behövde inte mer än ett par matcher för att han skulle bevisa hur mycket han har utvecklats och vilken potential och kvalité han besitter. Stor, stark, jobbig att möta, tuff i straffområdet och vass framför mål. Det känns bara som en tidsfråga innan Carlos Strandberg spelar A-landslagsfotboll.

Läs också om vårens vart-fan-kom-han-ifrån som publicerades i går.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med om utropstecknen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.