Guidetti gjorde det sista målet i krossen. - Foto: Bildbyrån
Svenskt firande mot Wales. - Foto: Bildbyrån
Emil Forsberg gav Sverige ledningen mot Wales.
Emil Forsberg gav Sverige ledningen mot Wales. - Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic.
5 av 6
Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Bildbyrån
6 av 6
Wales storstjärna Gareth Bale inledde matchen på bänken men hoppade in med en halvtimme kvar. - Foto: Bildbyrån

Guidettis gjorde första landslagsmålet i Sveriges kross av Wales: "En dröm"

Sverige vann mot Wales i det sista genrepet inför EM.

Nyheter24 var på plats på Friends Arena där Sverige tog emot Wales i det sista genrepet inför fotbolls-EM.

Sverige var det klart spelförande laget i den första halvleken men det dröjde tills fem minuter före pausvilan innan målnollan spräcktes. Zlatan Ibrahimovic ryckte loss på vänsterkanten och serverade Emil Forsberg centralt som med ett superbt avslut såg till att ge Blågult ledningen med 1-0.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken gjorde sedan Mikael Lustig – efter en tilltrasslad situation och flera lägen – 2-0 för Sverige.

John Guidetti inledde matchen på bänken men hoppade in en kvart från slutet. Med bara minuter kvar av ordinarie speltid sprang han sig fri och satte 3-0-målet för svensk del. Det var Guidettis första A-landslagsmål i karriären.

– Det är en dröm. Nu har jag gjort mål i alla lika landslagsnivåer, säger Guidetti till Nyheter24 efteråt.

Matchen slutade med en 3-0 vinst för Sverige. Den 13 juni startar EM för Sveriges del då Irland står som motståndare.

Trots vinsten så borde Erik Hamrén oroa sig över att Andreas Isaksson klev av i halvtid med en befarad ryggskada.

/
/
Går Sverige vidare från gruppen?
Tack för din röst!

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.