Santiago Bernabéu Microsoft - vad sägs om det namnet?
1 av 4
Santiago Bernabéu Microsoft - vad sägs om det namnet? - Foto: TT Bild/Bildbyrån
Real Madrids president Florentino Perez vill in bestämma nytt namn på Santiago Bernabéu förrän nästa år.
2 av 4
Real Madrids president Florentino Perez vill in bestämma nytt namn på Santiago Bernabéu förrän nästa år. - Foto: Marca / Icon Sport / PABLOGARCIA
Men Bill Gates vill köpa namnrättigheterna till den inom några år upprustade arenan.
3 av 4
Men Bill Gates vill köpa namnrättigheterna till den inom några år upprustade arenan. - Foto: Anja Niedringhaus/AP/Scanpix
Vad hade fansen sagt om det?
4 av 4
Vad hade fansen sagt om det? - Foto: © Bildbyrån - COP 39 - SWEDEN ONLY / SimonStacpoole

Real Madrids nya hemmaborg (?): Santiago Bernabéu Microsoft

Santiago Bernabéu Microsoft. Det kan bli namnet på Real Madrids hemmaarena om Bill Gates får bestämma, enligt den spanska tidningen El Confidencial.


Andra "företagsarenor"

Etihad Stadium, Manchester City.

Emirates Stadium, Arsenal.

Friends Arena, Sverige och AIK.

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart.

Philips Stadion, PSV Eindhoven. 

Reebok Stadium, Bolton.

Att fotbollsklubbar säljer sina arenanamn till stora företag är inte något nytt fenomen. Arsenal spelar på Emirates Stadium, det svenska landslaget och AIK spelar på Friends Arena och det värsta exemplet av alla är nog Newcastle som har bytt namn på St.James' Park ett par gånger genom åren – där sportsdirect.com@St James' Park var det som stack mest i ögonen hos Newcastles supportrar

Men enligt den spanska tidningen El Confidencial kan Real Madrids klassiska arena Santiago Bernabéu, som ska rustas upp och vara klar till 2016, skriva nästa kapitel i fotbollskommersialismens historia.

Enligt tidningen är klubben och Microsofts vd Bill Gates i startgroparna för att namnsätta arenan till Santiago Bernabéu Microsoft. Real Madrids Florentino Perez vill dock inte välja namn på arenan förrän i mitten på nästa år. 

Steget för Real Madrid bör inte vara alltför långt att ta då de redan har ett litet samarbete med Microsoft. Tillsammans jobbar de redan med ett projekt om idrott och teknik i Latinamerika. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.