Här går Bajen-huliganer till attack

Fem personer har gripits efter skandalscenerna på Tele2 Arena. Här kan ni se videomaterial från läktarbråket.


Videomaterial ska fälla huliganerna

Fem personer greps efter kaoset på Tele2 Arena. Nu hoppas polisen att videomaterial från arenan ska fälla de skyldiga huliganerna.

– Vi hoppas att filmmaterialet från arenan och annat ska kunna göra att vi kan gripa fler som var inblandade, säger Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström till SVT

Det var under torsdagens match mellan Hammarby och Gais i superettan som ett fyrtiotal Hammarby-anhängare tog sig över till sektionen ovanför Gais-klacken och kastade stolar, burkar och flaskor på göteborgarna.

Matchen, som Hammarby till slut vann med 3–1, avbröts i 45 minuter innan den återupptogs.

"Våra supportrar blöder"

Gais sportchef Jonas Lundén var rasande på att man beslutade att matchen skulle spelas vidare efteråt.

– Våra supportrar blöder och har fått bomber eller smällare eller vad fan det kallas på sig. Är inte det nog för att bryta en match blir jag ledsen, säger han enligt Aftonbladet.

"Fått höra om attacken redan innan matchen"

Redan innan avspark drabbades Bajen- och Gais-anhängare samman vid tre tillfällen utanför arenan. Lundén berättar att han då ska ha blivit informerad om att den här attacken skulle ske under matchen. 

– Jag säger till dem på m­ötet att vi redan före matchen hört att Hammarbys fans ska bryta matchen, men de svarar bara med att de inte hört det. Otroligt, säger han till Aftonbladet.

Här är bilder från kaoset på Tele2 Arena


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.