Hammarby väntar på bestraffning från det svenska fotbollsförbundet.
1 av 4
Hammarby väntar på bestraffning från det svenska fotbollsförbundet. - Foto: BILDBYRN / Marcus Ericsson
Ett 40-tal Bajen-anhängare gick till attack mot Gais-klacken.
2 av 4
Ett 40-tal Bajen-anhängare gick till attack mot Gais-klacken. - Foto: BILDBYRN / Marcus Ericsson
Något som, naturligtvis, gjorde göteborgarna upprörda.
3 av 4
Något som, naturligtvis, gjorde göteborgarna upprörda. - Foto: BILDBYRN / Marcus Ericsson
Beslut om straff till Hammarby kommer nästa vecka på tisdag.
4 av 4
Beslut om straff till Hammarby kommer nästa vecka på tisdag. - Foto: BILDBYRN / Marcus Ericsson

Beslutet dröjer: Då kommer domen mot Bajen efter huliganattacken

Böter eller spel inför tomma läktare? Det är många som funderar på hur Hammarby bestraffas av det svenska fotbollsförbundet, SvFF, efter läktarskandalen mot Gais. Men domen mot klubben har skjutits upp – av Bajen själva.


Utreds av polisen

Hammarby-anhängare gick till attack mot polisen när laget mötte Landskrona borta den 14 september. När polisen försökte hålla lagens supportrar ifrån varandra fick de metallföremål, pinnar och drycker kastade emot sig.

En polis fick en knytnävsslag i ansiktet och en annan fick en spark mellan benen.

Det var för två veckor som runt 40 Bajen-anhängare tog sig över till Gais-klacken på Tele2 Arena och kastade stolar mot göteborgarna. Matchen slutade 3–1 till Hammarby och spelades klart – men klubben väntar på bestraffning från SvFF. 

Tidigare var det sagt att SvFF:s disciplinnämnd skulle ta ett beslut den 1 oktober men domen sköts upp – efter Bajens förfrågan.

– De begärde uppskov. De ville hinna yttra sig. Det har väl varit mycket för dem också med egna hemmamatcher och annat, säger Andreas Göransson, tävlingssekreterare för det svenska fotbollsförbundet till Nyheter24.

Nu kommer disciplinnämnden att sammanträda nästa vecka för att diskutera en dom i stället. En dom som kan betyda böter, spel inför tomma läktare eller att någon hemmamatch spelas på en annan arena.

– Preliminärt är det sagt att mötet ska hålla på tisdag nästa vecka. Då kommer de diskutera frågan, säger han samtidigt som han inte vågar lova att ett beslut kommer redan då, säger Göransson. 

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.