Nyheter24 tippar Elfsborg som tvåa i årets allsvenskan.
1 av 5
Nyheter24 tippar Elfsborg som tvåa i årets allsvenskan. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Viktor Claesson gjorde ett mål under försäsongen för Elfsborg.
2 av 5
Viktor Claesson gjorde ett mål under försäsongen för Elfsborg. - Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN
Mittbackarna Andreas Augustsson (bilden), Martin Andersson och Daniel Mobaeck är alla skadade inför matchen i kväll. Det ger Sebastian Holmén chansen.
3 av 5
Mittbackarna Andreas Augustsson (bilden), Martin Andersson och Daniel Mobaeck är alla skadade inför matchen i kväll. Det ger Sebastian Holmén chansen. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Sebastian om stödet från sin bror: "Han är ett bra bollplank för mig."
4 av 5
Sebastian om stödet från sin bror: "Han är ett bra bollplank för mig." - Foto: Peter Kohalmi/AP/SCANPIX
På grund av många skador på mittbackar för Elfsborg fick lillebror Holmén, Sebastian, chansen under försäsongen. Nu är han högaktuell för premiären mot Djurgården i dag.
5 av 5
På grund av många skador på mittbackar för Elfsborg fick lillebror Holmén, Sebastian, chansen under försäsongen. Nu är han högaktuell för premiären mot Djurgården i dag. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Lillebror Holmén: "Vafan, är ju bara träningsmatch"

Den allsvenska premiären kommer allt närmare. Nyheter24 räknar ner och synar just ditt lag inför säsongen. I dag: Elfsborg.


Försäsongen:

Elfsborg–Nordskjälland FC 1–2

Elfsborg–Häcken 0–0 (avbruten)

Elfsborg–GAIS 0–0

FC Köpenhamn–Elfsborg 0–1

Elfsborg–Falkenberg 1–0

Kalmar–Elfsborg 2–1

SC Farense–Elfsborg 0–0

Estoril–Elfsborg 1–2

Elfsborg–Malmö FF 2–3

Elfsborg–Halmstad 3–1

Elfsborg–Örebro 2–2

Nyförvärven:

Kevin Stuhr–Ellegaard, målvakt, kontraktlös

Kenneth Höie, målvakt, från IK Start

Joackim Jörgensen, mittfältare, från Lørenskog

Viktor Claesson, mittfältare, från IFK Värnamo

Skúli Jón Fridgeirsson, försvarare, från KR Reykjavik

Nyheter24 tippar allsvenskan

2. Elfsborg

3. Malmö FF

4. Helsingborg

5. AIK

6. Kalmar FF

7. Djurgården

8. Häcken

9. GAIS

10. Mjällby AIF

11. Gefle

12. Örebro

13. Sundsvall

14. Norrköping

--

15. Åtvidaberg

16. Syrianska

BORÅS. Innan säsongen var Sebastian Holméns mål att få träna med Elfsborgs A-lag. Men efter skador på de ordinarie mittbackarna Andreas Augustsson, Daniel Mobaeck och Martin Andersson fick han debutera i träningsmatchen mot Falkenberg i slutet av februari.

– Det var jätteroligt. Jag blev väldigt överraskad och hade inte alls räknat med det, säger Sebastian Holmén till Nyheter24.

Har daglig kontakt med brorsan Samuel

Sebastian, som är lillebror till EM-aktuelle Samuel Holmén, har i princip daglig kontakt med sin bror som spelar för turkiska klubben Istanbul B B.

– Han är ett bra bollplank för mig. Eftersom han har gjort samma resa från juniorlaget till A-laget kan han ge mig många tips och råd. Han hjälper mig mycket.

Vad ger han för tips och råd till dig?

– Det är mest småsaker. Inför Falkenbergsmatchen så var jag ju såklart nervös. Då snackade jag bara lite med honom och då förstod jag "vafan, det är ju bara en träningsmatch med A-laget".

Som bror till Samuel, tror du att du har en fördel jämfört med de andra juniorerna som är uppflyttade?

– Det hoppas jag inte. Givetvis kände jag många redan eftersom de känner Samuel och det gjorde kanske att det var lättare för mig än för andra juniorer att komma in i laget.

Innan säsongen hade Sebastian som mål att få träna med A-laget som i slutändan förhoppningsvis skulle generera ett kontrakt.

Samma mål – men blir besviken om han inte är med i premiären

Han säger själv att han inte har ändrat sina mål – men att han ändå är med i kampen om en av platserna i mittförsvaret.

– Får jag fortsätta vara med på träningarna i A-laget, så är jag ju med i konkurrensen. Chansen finns där men det gäller att visa Jörgen (Lennartsson) och Peter (Wettergren) att jag förtjänar en plats, säger han.

Eftersom ingen av de skadade mittbackarna är spelklara inför dagens premiär mot Djurgården bör han minst vara med i truppen.

– Jag hoppas det. Som det ser ut nu med skadorna så skulle jag bli besviken om jag inte är med i truppen, det är ändå många borta. Men egentligen är det bara en bonus.

Nyheter24:s tips: Silver (2:a plats).

Med stommen i truppen intakt har lagt främst förstärkt två delar: ny tränare och nya målvakter. Jörgen Lennartsson får ta över efter Magnus Haglund, ett byte som kan ge laget luft under vingarna. Danske Kevin Stuhr-Ellegaard och norske Kenneth Höie stärker upp den tidigare svajiga målvaktssidan vilket också ger Elfsborg en skjuts i rätt riktning.

/
/
/
/
U21
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oskarshamns poängkung till Färjestad

Dahlins NHL-tränare sparkas

1 timme sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

2 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

3 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

3 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

idag 13:02
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.