I dag kom domen mot landslagsspelaren Alexander Gerndt.
1 av 4
I dag kom domen mot landslagsspelaren Alexander Gerndt. - Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Alexander Gerndt döms för misshandel

Straffet: Villkorlig dom, skadestånd och 80 000 kronor i böter blev straffet för Alexander Gerndt efter att han bland annat tagit strypgrepp på sin dåvarande fru.


Uppmärksammade bilder

Frun har bloggat om sin relation med fotbollsspelaren:

2010 skrev hon att hon är stolt över att relationen varat i fyra år. Att de har upplevt mer under dessa år än vad andra människor gjort på en hel livstid. Det finns ingenting som kan stoppa deras kärlek - vare sig rykten, sömnlösa nätter, sjukdomar eller skrikande barn.

Det unga paret visade också sin kärlek på utmanande bilder.

I parets hus hängde en bild av honom och hustrun, avklädda och tätt omslingrade. Bilderna las ut på sociala nätverk - och uppmärksammades av vänner och lagkamrater.

Källa: Expressen.

HELSINGBORG. På tisdagen kom domen mot Alexander Gerndt i Helsingborgs tingsrätt. Landslagsspelaren döms till villkorlig dom och 80 dagsböter á 1 000 kronor i skadestånd efter att ha fällts för ringa misshandel och misshandel. Den före detta Helsingborgsspelaren döms mot sitt nekande.

Förstörde en dator

Det då gifta parets bråk startade med att frun, efter ett gräl, uppges ha förstört mannens dator. När de sedan spelat fotboll tillsammans puttade Alexander Gerndt kvinnan genom en häck och sköt bollen allt vad han kunde på hennes lår. Ett skott som resulterade i en lårkaka.

"I belysning av det höga beviskravet i brottmål kan det inte uteslutas att knuffen skedde inom ramen för spelet med fotbollen. Knuffen kan därför inte föranleda något straffrättsligt ansvar. Åtalet i denna del ska därför ogillas. Vad därefter gäller fotbollsskottet har detta avlossats på relativt nära håll och när Alexander Gerndt var i upprört tillstånd. Med hänsyn till hans profession måste han emellertid ha förstått att skottet, när det sköts, skulle träffa (namn) och förorsaka smärta. Alexander Gerndt kan där för inte i denna del undgå ansvar för uppsåtlig misshandel", motiverar tingsrätten i domen.

Fruktade för sitt liv

Vid ett annat tillfälle ska Gerndt ha tryckt upp frun mot en vägg och tagit strypgrepp. Frun fruktade för sitt liv.

– Jag kunde varit död mamma, jag kunde varit död, sa kvinnan efter händelsen, berättade hennes mamma som vittnade under rättegången.

Hon lyckade ta sig loss från anfallaren och sprang in till grannen, som också vittnade i rättegången. Alexander Gerndt hade under rättegången inte någon förklaring till de blåmärken som frun hade på vänstra sidan på halsen och de märken som parets gemensamma dotter fått på kinden när Gerndt tryckt sig mot frun som höll om barnet.

3 januari - sista dagen för överklagan

Parets relation beskrivs i domen som stormigt och efter domen kommenterar frun på sin blogg att det var rätt att de skiljdes och att hon inser att hon har gjort rätt val för sina barn.

Gerndt åtalades för ytterligare två fall av misshandel men friades på grund av bristande bevisning. Sista dagen för försvaret att lämna in en överklagan är den 3 januari 2012.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.