Mikael Tellqvist ger inte upp KHL.
Mikael Tellqvist ger inte upp KHL. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Tellqvist ger inte upp - satsar på KHL

KHL och Mikael Tellqvist går inte riktigt ihop. Trots det gör han ytterligare ett försök och blev i dag klar för lettiska Dynamo Riga.


RIGA. Han floppade i Ak Bars Kazan förra året och hoppades under sommaren på att få ett NHL-kontrakt. I dag blev det klart att Mikael Tellqvist gör ett nytt KHL-försök istället och är klar för Dynamo Riga, uppger klubben på sin hemsida.

30-åringen fick i Kazan mer eller mindre se sig utkonkurrerad av påtänkte reserven Stanislav Galimov, vilket medförde att Kazan sökte ny målvakt. Det slutade med att man gjorde ett byte med Lukko Rauma och fick Petri Vehanen i utbyte mot Tellqvist.

Vehanen storspelade sedan under resten av säsongen och var en av dom stora anledningarna till att Kazan vann Gagarin Cup. Tellqvist å sin sida kom till en klar ligaledare i Finland, men fick senare se sitt lag slås ut redan i kvartsfinal.

Från början var det menat att Henrik Karlsson skulle vara Rigas nya nummer ett, men när denne fick sitt NHL-kontralt med Calgary stod klubben utan förstaval och med tilltänkte backupen Chris Holt som enda målvakt.

Hockeysverige.se

/
KHL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!