Färjestad försökte kvittera. Men Brynäs kammade ändå hem segern.
Calle Järnkrok öppnade målskyttet.
Jakob Silfverberg satte spiken i kistan mot Färjestad.
Jakob Silfverberg satte spiken i kistan mot Färjestad. - Foto: SCANPIX

"Jacke" sänkte FBK - kvitterat i semin

Hemmalaget Färjestad jagade kvittering mot Brynäs. Då avgjorde gästernas jättetalang Jakob Silfverberg och såg till att det nu står 1-1 i matcher.

Färjestad 2 - 4 Brynäs

Andra perioden: 0-1 (4.30) Calle Järnkrok (Johan Larsson, Mads Hansen) PP1, 0-2 (12.57) Mats Lavander EQ

Tredje perioden: 1-2 (0.20) Rickard Wallin (Patrik Lundh, Kristofer Berglund) EQ, 1-3 (6.32) Jonathan Granström (Jonas Nordquist) EQ, 2-3 (11.07) Christian Berglund (Patrik Lundh, Kristofer Berglund) EQ, 2-4 (18.30) Jakob Silfverberg (Simon Bertilsson, Calle Järnkrok) EQ

Ställningen i matcher: Brynäs-Färjestad 1-1

KARLSTAD. Färjestad kämpade tappert och försökte pressa in kvitteringen ända till slutsignalen. Men i stället kunde Brynäs dryga ut till 4-2 - och kvittera till 1-1 i matcher i semifinalen.

Det var först i den andra perioden som nollan skulle spräckas - när Calle Järnkrok prickade rätt med hjälp av en hel del tur. Och minuterna senare satte gästernas Mats Lavander 2-0.

– Vi gör en sådär första period, men vi är ändå snäppet vassare. Sen skruvar vi upp och vi kontrollerar matchen, säger Brynäs Jakob Silfverberg till TV4 Sport.

Hemmalagets Rickard Wallin reducerade visserligen tidigt i den sista perioden. Men bortalaget slog tillbaka minst lika hårt och drygade ut till 3-1 genom Jonathan Granström.

"Jacke" säkrade segern

Christian Berglund gav hemmafansen lite hopp när han satte 2-3 med nio minuter kvar att lira. Men hoppet släcktes när bortalagets jättetalang Jakob Silfverberg fastställde slutresultatet till 4-2 med endast en och en halv minut kvar att spela.

– Det var skönt att få trycka in den. Det har varit två matcher med mycket stolpe ut, säger "Jacke" till TV4 Sport direkt efter matchen.