Djurgårdens och AIK:s hockeysektion tvingas betala räkningar för ordningsvakter vid matcher.
1 av 3
Djurgårdens och AIK:s hockeysektion tvingas betala räkningar för ordningsvakter vid matcher. - Foto: Bildbyrån / Björn Tilly
Rabatten som lagen hade tidigare kommer inte att återinföras.
2 av 3
Rabatten som lagen hade tidigare kommer inte att återinföras. - Foto: LENNART MÅNSSON
Det kan komma att bli en dyr affär för de både drottsaktiebolagen.
3 av 3
Det kan komma att bli en dyr affär för de både drottsaktiebolagen. - Foto: Bildbyrån / Niklas Larsson

Beslutat: Dif och AIK tvingas betala polisnotor

Djurgården- och AIK-hockey tvingas betala polisnotor för ordningsvakter i samband med matcher. På Djurgården hockey ska man sätta sig ner de ska gå vidare i ärendet.


Fotbollsklubbarna väntar på beslut

AIK:s och Dif:s fotbollssektioner väntar fortfarande på beslut i frågan från förvaltningsrätten. AIK fotbolls VD Thomas Edselius menar dock att dagens besked är ett steg i fel riktigt för klubbarna.

– Det är inte positivt, så klart. Jag vet inte vad skillnaden skulle vara mellan ishockey och fotboll. Det är ju jobbigt att ha ovissheten över sig. Och det är jättetråkigt att se 20 poliser som sitter och käkar på Max hamburgerrestauranger, säger Edselius till Aftonbladet.

STOCKHOLM. På onsdagen stod det klart att Kammarrätten avslår AIK hockeys och Djurgården hockeys överklagan om polisens rätt att skicka räkningar för ordningsvakter i samband med match. Kammarrätten följer därmed förvaltningsrättens linje i frågan.

– Tråkigt, men inte överraskande, säger Djurgårdens VD Kaarel Lehiste till Nyheter24.

Hur kommer ni att ta detta vidare?

– Vi ska sätta oss ner med våra jurister för att se till nästa steg, säger han.

"Inte hunnit smälta det"

Polisen har rätt att skicka räkningar till klubbarna då de är idrottsaktiebolag, och därmed arrangeras matcherna vinstdrivande syfte. På AIK hockey är man chockad över kammarrättens beslut.

– Jag har inte riktigt hunnit smälta det. Men det känns inte alls bra. Vi hade räknat med att man skulle ha en annan syn hos kammarrätten, säger Peter Birath, VD på AIK hockey, till Aftonbladet.

Kan blir mycket kostsamt

I längden kan beslutet bli mycket kostsamt för föreningarna, Djurgården vill inte gå in på exakta summor men Peter Birath är orolig att det kan röra sig om miljonbelopp.

– För oss är det någon miljon nu. Men det tickar på för varje match och det är ett problem att vi inte heller vet hur stor den exakta kostanden blir eftersom polisen avgör själv hur många de ska dyka upp med och inte, säger Peter Birath tll Aftonbladet.

Precis som väntat skapade beslutet starka känslor bland hockeyfansen som rasar.

I domen fastställs även att ett återinförande av den 75-procentiga rabatten som fanns tidigare inte kommer att bli aktuell igen.

Ordningsvakternas närvaro på matcherna är nödvändiga, nu är frågan vad beslutet kommer att innebära för föreningarna i det långa loppet?

AIK
/
Dif
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?