Ärendet om polisnotorna går upp i högsta förvaltningsdomstolen.
1 av 2
Ärendet om polisnotorna går upp i högsta förvaltningsdomstolen. - Foto: Bildbyrån / Björn Tilly
Poliser och vakter behövs vid idrottsevenemang. Men vem ska betala?
2 av 2
Poliser och vakter behövs vid idrottsevenemang. Men vem ska betala? - Foto: Bildbyrån / Niklas Larsson

Dif och AIK överklagar beslutet om polisnotor

I går beslutade kammarrätten att Dif Hockey och AIK Hockey tvingas betala polisnotorna vid sina matcher. Klubbarna överklagar nu beslutet och tar ärendet till högsta förvaltningsdomstolen.


"Klubbarna kommer få fortsätta betala"

"Någon form av kostnad för polisinsatsen lär med allra största säkerhet kvarstå. Anledningen hittar vi bland en rätt stor del av det svenska folket som ser rapportering om våld i samband med idrott och säger 'ska mina skattepengar gå till det där slöddret?'. Sammantaget tror jag det slutar med att alla klubbar tvingas betala en del av polisens kostnader vid matcherna. Vad min och alla andra klubbar tvingas skära ned på för att ha råd med det vill jag inte ens tänka på", skriver Nyheter24:s Viktor Adolfsson i dagens kolumn.

STOCKHOLM. Både förvaltningsrätten och kammarrätten beslutade att klubbar registrerade som idrottsaktiebolag ska stå för hela notan för polisövervakning vid sina idrottsevenemang.

– Tråkigt, men inte överraskande. Vi ska sätta oss ner med våra jurister för att se till nästa steg, sa Djurgårdens VD Kaarel Lehiste till Nyheter24 i går.

Och i dag kom steget. Klubbarna tar ärendet till högsta förvaltningsdomstolen, där de hoppas få sin vilja igenom.

– Vi är till exempel fortfarande frågande till varför en poliskostnad ska vara 950 kr/timmen. Sen är det så att rikspolisstyrelsen har rekommenderat att ingen länspolismästare ska debitera den här kostnaden för den här typen av evenemang och det sker ju också bara här i Stockholm. Vi tycker det finns mycket i omvärlden som pekar på att det är ett konstigt beslut, säger Peter Birath, VD för AIK hockey till Aftonbladet.

– Frågan är prioriterad, sa Beatrice Ask (M) under en debatt i riksdagen i dag. Men hon vet fortfarande inte när frågan kommer att tas upp.

/
AIK
/
Dif
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.