1 av 2
- Foto: Bildbyrån
AIK:s ordförande Peter Mellqvist har löst krisen.
2 av 2
AIK:s ordförande Peter Mellqvist har löst krisen. - Foto: Scanpix

Konkurshotet är över för AIK - men klubben tappade sponsor

Aktieemissionen lyckades, men falska uppgifter om AIK Hockeys ekonomi skrämde bort en tilltänkt sponsor, säger AIK:s ordförande Peter Mellqvist till Nyheter24.


Konkurshotet är över. AIK Hockey har fått in tillräckligt med pengar för att rädda klubbens framtid. 15 miljoner har i två aktieemissioner dragits in som nu ska börja beta av det enorma skuldberg man byggt upp.

Samtidigt förnekar klubbens ordförande Peter Mellqvist uppgifterna om att spelarna inte ska ha fått sina löner, de blev bara något försenade säger han till Nyheter24.

Mellqvist kallar hela storyn för en lögn och menar att man förlorade en tilltänkt sponsor som oroades för en konkurs för AIK Hockey, och han kommer att gå till botten med källan till uppgifterna.

Nu hoppas AIK:s ordförande att klubben antingen kvalar in till Elitserien eller blir klara för KHL - annars kan situationen återuppstå inom ett par säsonger.

- Intäkterna i KHL, i sponsring och teveavtal, gör att vi kan ställa upp med ett riktigt bra lag. Vi räknar med 8-10 miljoner euro i intäkter, klubbarna i Elitserien lär få in 26 miljoner kronor, säger Peter Mellqvist.

Mellqvist är inte orolig för att fansen ska svika om laget går till den ryska ligan.

- Undersökningar visar att 75 procent av fansen är positiva. Undersökningar som kvällstidningar har gjort har visat 50-50, men då är det inte bara AIK:are som röstat.

Ordföranden är noga med att poängtera att det här bara är ett förslag från styrelsen, sedan ska medlemmarna rösta och de styrande inom svensk hockey ska säga sitt. Men han vågar garantera bättre hockey i KHL.

- Vem vill inte se lag med världsstjärnor? Vår uppgift är att se till att AIK har det bästa laget, och med de pengar som genereras i KHL gör att vi kan ha det bästa laget.

- Styrelsens uppgift är att ta fram förutsättningar för att spela så bra hockey som möjligt, fortsätter han om KHL-spåret.

Mellqvist poängterar samtidigt att spelarnas mål fortfarande är att nå Elitserien.

- Alla är väldigt taggade. Vi ska gå till kvalserien, det finns inget lag som är bättre än oss i allsvenskan.

I eftermiddag tar AIK emot Västerås på Hovet och Mellqvist hoppas att publiken kommer, precis som man gjorde senast mot Sundsvall.

- Det betyder mycket för alla att ha mycket folk. Jag hoppas att vi vinner, jag är ju AIK:are.

AIK
/
/
/
KHL
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

2 timmar sedan
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

2 timmar sedan
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

3 timmar sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

idag 06:02
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.