Mycket talar för att Timrå spelar i elitserien även nästa år.
Mycket talar för att Timrå spelar i elitserien även nästa år. - Foto: JENS L´ESTRADE / SCANPIX
Max Friberg blev stor matchvinnare med sina två mål mot Rögle.
Max Friberg blev stor matchvinnare med sina två mål mot Rögle. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Tommy Anderssons mannar är nu bara en poäng ifrån nytt elitseriekontrakt.
Tommy Anderssons mannar är nu bara en poäng ifrån nytt elitseriekontrakt. - Foto: Emil Malmborg / BILDBYRÅN
Timrå-supportrarna lär få fortsätta gå på elitseriehockey till hösten.
Timrå-supportrarna lär få fortsätta gå på elitseriehockey till hösten. - Foto: Robin Nordlund / BILDBYRÅN

Timrå mot elitserien efter ny vinst

Timrå närmar sig elitserien efter övertidsseger med 2-1 mot Rögle. Max Friberg blev matchhjälte med två mål.

Det återstår tre matcher att spela.

I en match som svängde fram och tillbaka var det till slut Timrå som stod som segrare i toppmötet mot Rögle. Efter 1-1 vid full tid kunde Max Friberg avgöra i förlängningen.

Kvalseriens två topplag inledde annars trevande. Men allt eftersom matchen led tog Timrå över allt mer och skapade några riktigt heta målchanser. Rögles målvakt Jonas Fransson höll kvar laget i matchen med hjälp av uppoffrande backar.

Bremberg svarade för assist i världsklass

Efter att ha rett ut ett 3 mot 5-läge i den andra perioden chockade Rögle hemmafansen när Alexander Bergström satte 1-0 med ett skott som gick stolpe in. Timrå fortsatte dock att pressa och elva minuter in i den andra perioden kvitterade Max Friberg i powerplay efter en pass i världsklass från Fredrik Bremberg.

Efter målet tog Timrå över allt mer, men ett stabilt Rögleförsvar och en storspelande Jonas Fransson fredade återigen Röglekassen. I den tredje perioden var Rögle betydligt piggare och tog mot slutet över matchen. Men det räckte inte till ett segermål och ängelholmarna fick se sig slagna i förlängning.

Leksand tog viktig seger

I Stockholm tog Djurgården sista chansen när man vann mot Örebro med 4-2. I kvalseriens tredje match visade Leksand att man inte gett upp elitseriedrömmen. De vitblå vann borta mot Bofors med 3-1 efter mål av Mattias Timander, Patrik Norén och Jens Bergenström.