Karim Benzema och Arjen Robben – två världsstjärnor som kommer saknas i EM.
1 av 3
Karim Benzema och Arjen Robben – två världsstjärnor som kommer saknas i EM.
Christian Eriksen och Branislav Ivanovic missar också sommarens stora mästerskap.
2 av 3
Christian Eriksen och Branislav Ivanovic missar också sommarens stora mästerskap.
Atlético Madrids succémålvakt Jan Oblak har inte kvalificerat sig för EM med sitt Slovenien.
3 av 3
Atlético Madrids succémålvakt Jan Oblak har inte kvalificerat sig för EM med sitt Slovenien.

Drömelvan som missar EM-slutspelet

Det kommer krylla av stjärnor i sommarens fotbolls-EM. Men det finns också en stor dos av världsstjärnor som missar turneringen.


I går offentliggjorde Erik Hamrén vilka 23 spelare som får åka till Frankrike och representera Sverige i sommarens fotbolls-EM. Zlatan Ibrahimovic är förstås stjärnan utåt – och åker till EM som en av turneringens absolut största profiler. Men det finns också en del drös av världsspelare som missar sommarens äventyr. Här är en drömelva av spelare som kommer saknas.

Jan Oblak: Den slovenske landlagsmålvakten är född 1993 men har redan tagit europa med storm. Att vakta målet för ett av Europas defensivt är inget lätt jobb. När Atlético eliminerade Bayern tog slovenen för hela 33 skott. Oblak är tillsammans med Neuer den absolut hetaste målvakten i världen idag och med tanke på hans unga ålder ser framtiden ljus ut. Missar EM på grund av att Slovenien inte klarade av att placera sig i slutspelet.


Bildkälla: Bildbyrån.

Mamadou Sakho: Den franske landslagsrepresentanten har under säsongen växt till att bli en nyckelspelare i Liverpool. Dessutom är han en spelare som polariserat klubbens fans i en grupp som gillar hans spelstil, och en grupp som tycker att han är alldeles för klumpig när laget har bollinnehav. Senaste veckorna kom dock uppgifter om att han testats positivt i ett dopingtest och efter erkännande från hans sida förväntas ett hårt straff mot fransmannen.

Vincent Kompany: Under stora delar av våren har Manchester City haft ett problem i mittlåset sedan Kompany blev skadad. Efter att laget utan sin kapten klarade att stå upp emot PSG såg det ljust ut. Inför den andra mötet i semifinalen återvände Kompany för att spela med sitt lag mot Real Madrid. Men bara några minuter senare klev han av skadad igen. Nu står det klart att han även missar EM, något som vi hoppas Sverige kan utnyttja i sin sista gruppspelsmatch då man möter Kompanys Belgien.

Branislav Ivanovic: Har haft en tuff säsong som höger ytterback i Chelsea där han alldeles för många gånger tappaat bort sig i positionsspelet. Som tur är för hans del kommer Conte ta över London-klubben i höst och väntas då spela med en central trebackslinje, en uppställning som serben kommer tjäna på eftersom han spelar bättre centralt än på kanten. Missar EM på grund av att Serbien inte lyckades kvalificera sig. Istället får Albanien, som spelade i samma grupp, debutera i slutspelssammanhang.

Claudio Marchisio: En av Italiens mest erfarna mittfältare som till vardags spelar i den italienska storklubben Juventus. Viktig figur i mittfältet vars avsaknad kommer märkas tydligt. Missar EM efter att ha skadat sig för några veckor sedan i en ligamatch i Italien.

Marco Verratti: Den unge italienaren är tillsammans med Pogba världens hetaste talang. Har vuxit fram till att bli PSGs mittfältstjärna, och hans frånvaro lyste mor Manchester City. Har gått med skador stora delar av säsongen och missar nu EM. Utan honom och Marchisio kommer Italiens mittfält vara paralyserat och sakna kreativitet.

Miralem Pjanic: Tillsammans med Dimitri Payet Europas frisparkskung. Förutom att drämma in fina mål med liggande boll har han en otroligt känslig passningsfot och ett väl utvecklat spelsinne. Skall bli intressant att se om han stannar i Roma eller byter upp sig till en större klubb. Missar EM i samband med att Bosnien förlorade playoff-mötet mot Irland, som Sverige möter i sin första match i Frankrike.

Christian Eriksen: Danmarks bäste spelare för tillfället. Har gjort en bra säsong i Tottenham och var nära att sno PL-titeln från Leicester. Haft ett flertal målgivande passningar i slutfasen av den engelskal ligan. Spelar oftast centralt offensivt men kan även löpa på kanten. Missar EM tack vare att Sverige slog Danmark i playoff.


Bildkälla: Bildbyrån.

Arjen Robben: Klassisk vänsterfotad spelare som springer med ena handen klistrad vid kroppen samtidigt som han vrider och vänder en hel backlinje. Väldigt duktig en-mot-en men börjar komma upp i åren. Missade inledningen av säsongen på grund av skador, gjorde comeback, men har återigen fallit i fällan och blivit skadad. Väntas komma tillbaka till Peps sista final med den tyska klubben den 21 maj, men missar EM eftersom Nederländerna inte kvalificerade sig från gruppspelet.

Edin Dzeko: Nya Torres. Har inte alls levt upp till förväntningarna efter enbart åtta mål i Roma-tröjan. Väntas lämna Serie A i sommar, och kommer förhoppningsvis hitta tillbaka till sitt forna jag. Kontroversiell spelare att ta med här men gjorde hela åtta mål i gruppspelet och missar EM av samma anledning som kollegan Pjanic.

Karim Benzema: Det franska landslaget brukar gå in i mästerskap med skandaler, och årets hemma-EM är inget undantag. Landets stjärnanfallare är utesluten ur truppen efter en skakig vår där han blivit föremål för en utredning om utpressning av en landslagskollega. Martial och Coman kommer få chansen i Real Madrid.stjärnans frånvaro, men avsaknaden av hans rutin kommer antagligen att synas en och annan gång.

I går presenterade Erik Hamrén den svenska 23-manna truppen. Här kan du läsa hur mycket truppen är värderad till.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "fotboll".

Vill du också delta i tävlingen Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se och tävla direkt!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade det här laget vunnit EM?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.