Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sommarlov på Nyheter24

Hej på er!

Long time, no seen… Tack för att ni följt mig, kommenterat och hållt tummarna under vintern på denna blogg! Nu tänkte jag ta sommarlov på riktigt från bloggandet på Nyheter24! En spännande och lärorik säsong har summerats. Jag har tagit ytterligare kliv i klassisk stil, check. Jag har tävlat och haft fler resdagar än tidigare WC-säsonger. Mitt flitiga tävlande där jag dessutom fått kliva upp på pallen flertalet tillfällen gav mig en total fjärde plats i totala-WC. Jag tangerar min bästa placering, jag har varit fyra en gång tidigare och då efter att jag kammat hem massor med poäng i och med segern i Tour de Ski. Så visst utvecklas jag och går framåt! :)

Just nu är jag i full gång med barmarksträningen. Läger nr 2 med landslaget har avverkats och imorgon packar jag in skidorna i min Passat Alltrack och drar till Sognefjell!

Framöver kommer ni att hitta mig bloggandes på min egen hemsida!

Vi hörs!

Hälsningar Charlotte

Skidföre

På onsdagen innan lunch såg snön som landat riktigt inbjudande och mina klassiska skidor åkte fram. Ett riktigt Aprilväder som gjort det möjligt, är inte alltid tokigt med busväder när resultatet kan bli detta! :)

image

image

Nu sitter jag i taxin påväg mot flyget. Jag ska upp till Luleå idag för att träffa min tränare Magnus Ingesson och ikväll väntar en aktivitet med LKAB. Imorgon fredag ska jag vidare till Göteborg och Olympiatravet!

Här kommer ett par bilder från Hello Swedens aktivitet i Sälen:

image

image

Bilder från söndagen i Röldal

Haukeli och Röldal

Jag har varit på äventyr i helgen i Norge!

På fredag tog jag flyget till Oslo och där blev jag upplockad av Marit och Therese. Vi fortsatte till Haukeli med bil. Timmarna bara flög iväg och med många nya norska ord i min vokabulär anlände vi till Haukeli. Riktigt trevligt sällskap!

image

På lördag var det dags för Haukelirennet med start 12.30. Solen var med oss, spåren fina, namnkunnigt startfält och längs hela banan fanns trim-åkare som hejjade fram oss. Jag har inte tränat så mycket senaste månaden och min form är därefter. 32 km skejt blev extra jobbiga med tanke på den bakgrunden. Steira o Björgen stack ut i ett högt tempo från start. Jag prövade att följa och blodsmaken hälsade på med en gång. Fick släppa efter drygt två kilometer. Strax innan spurtpriset vid 8 km klarade jag inte att följa Therese, Tuva och Martine heller och resten av loppet blev en ensam historia. Imponerad av Steira som fortsatte i ett högt tempo och korsade mållinjen som första dam. Jag var kring fyra å en halv minut efter.

image

Efter loppet plockade vi ihop våra prylar och drog vidare till Röldal. Där har vi kört två race idag. Röldal ned og opp och det var dagens utmaning. Det första momentet var storslalom med start kl 11. Strax efter nio hade vi besiktning av banan. Hm, vad ska jag titta efter dårå? Största funderingen för dagen näst efter om tävlingen skulle genomföras i tävlingsdress. Jag klarade mig igenom besiktningen utan att få skäll och mitt klädval blev täckisar + jacka. Trots att Andrine menade att ”neej, du må köra med fartdress! Annars taper du minst ett sekund!”. Det var inte det som kom att vara avgörande för mig kom jag fram till. Jag hade startnr 16 så nervositeten nådde skyhöga höjder där jag såg mina medtävlande kasta sig ut i banan. Dags för min tur. Försökte komma ihåg Durras instruktioner om plöstryck, carving och med ett mantra om att jag är tuff när jag gav mig ut. Och tjoff så var jag i mål! Det kändes skapligt och var fruktansvärt roligt! Vilken kick! Jag ville åka mer, satsa lite till, åka fortare… Hade 10:e bästa tid och var ca 24 sek bak vinnaren. 24 sekunder! Sjuuuuka avstånd! Efter lunch var det då dags för något jag behärskar: uppförsrace på skejtskidor! Jag hade fokus på att hålla igång mina skidor och jobba med frekvens. Ta mig framåt och uppåt. Jag kände mig i bättre slag idag och kunde hantera mjölksyran på ett annat vis. Gårdagens race fungerade som en chock och genomkörare för kroppen. Jag kämpade mig upp till toppen, passerade nåra åkare och tog fjärde platsen totalt i Röldal NedOpp. Jag hade andra åktid, ca 30 sek efter Johaug.

Jag har haft en superrolig helg- tusen takk Therese og Marit för att dere tok hand om mig! Stort tack även till pappa som vallade skidorna och till Durra som fixade grym utrustning till storslalomen!

Nu har jag precis checkat in i Sälen. Här väntar två dagar med Hello Sweden! Återkommer med fler bilder från Norge och rapporter om hur det går i Sälen på de aktiviteter som väntar där!

Åskådare

image

Det här inlägget skrev jag för en vecka sedan men fick upp det på fel sätt!

”Under gårdagens tävlingar på Bislett kom min roll att bli åskådare. Inte helt otippat. 500 meter/100 meter skejt, nej jag är inte tillräckligt rapp. Här är en bild från damernas semifinal på 100 m där junioren Stina Nilsson tog sig vidare till final. Imponerande snabb, grattis till segern och världsrekordet!”

När jag trodde att inlägget las upp var jag på G på äventyr, mot varmare breddgrader… Håll utkik för inom kort kommer jag att berätta om vart jag befunnit mig den senaste veckan!

Bislett

Imorgon är det dags för mig att ta väskan och dra till Oslo! Sprint på Bislett och nu snackar vi riktig sprint. 100 meter och 500 meter. Platt mark. Jag har aldrig kört någon supersprint tidigare så det här blir något helt nytt!

Guinnes rekordbok kommer att vara på plats för att dokumentera tävlingarna för här ska världsrekord sättas. Är du i Oslo tycker jag verkligen att du ska ta chansen att följa tävlingarna på plats! Och råkar du inte vara där så sänder även TV4 Sport tävlingarna 18,30-19,30 imorgon, torsdag. Läs mer på hemsidan.

Med i ELLE

image

image

Jag har helt glömt av att berätta här i bloggen att jag är med i senaste numret av ELLE!

På sidan 152-153 hittar ni mig poserande vid en bubbla, i färd med att packa det sista inför skidsemestern. Den är rätt passande i tid. WC-avslutningen är gjord. Våren är här. Jag är helt klart redo för semester där jag gärna tar med skidorna i packningen! Stilen är 50-tal och fotografen Emmelie Åslin hade gjort ett storjobb med förberedelserna inför fotningen. Skidorna vid bilen är original och fram till fotodagen var de oanvända. Jag fick äran att göra premiärturen på dem! Vill ni se resultatet och läsa intervjun i sin helhet finns tidningen ute i butiken nu under mars/april månad.

Och är ni sugna på att se ännu fler bilder från fotningen uppe på Norra Berget i Sundsvall så tycker jag att ni klickar er vidare till Mediagalleriet på min hemsida!

Finaltour

Då var tävlingarna igång även i Falun och det är med en härlig känsla som jag följer herrloppet från min fåtölj på hotellrummet just nu.

Jag lyckades skejta in som tvåa på dagens lopp, slagen endast med 6 sekunder av suveräna Marit Björgen. Så torsk idag igen men det kan jag ta för med mig fick jag en härlig känsla! Jag och Larry testade skidor tillsammans och vi var snabbt överrens om vilket par som vi skulle ställa på startlinjen. Det har varit en varm dag ute i spåren idag precis som prognoserna lovat och därför beslöt arrangörerna sig för att salta banan. Ett mycket bra beslut tycker jag för spåren höll bra. Jag var fokuserad på att söka de hårda partierna där det kostar mindre energi för att ta sig fram men ändå ha en känsla för att vägen inte ska bli alltför lång att vandra. Ibland kändes det nästan som att jag var snubblande nära att fälla mig själv på avspärrningarna och wiboardsen just för att jag valde att åka så nära de hårdare kanterna. När jag stack ut från startgrinden var det med en inställning om att idag får det göra ont. Idag ska det göra ont! Det finns inte mycket att hålla igen. Även fast distansen kan upplevas kort så gäller det att disponera krafterna rätt. Du måste orka jobba över krönen för att få med dig farten till utförskörningarna.

Jag tog ledningen i mål och fick behålla den tills Marit korsade mållinjen. Nu ligger jag ca 20 sek efter Marit i finaltour och jag har lyckats plocka några poäng på Kikkan efter dagens lopp. Den här lappen låg och väntade på mig i min väska efter att jag värmt av:
image

Slottsprinten

Det måste ha varit torsken från igår!

Final och en fjärdeplats kan jag skriva i protokollet när första distansen är genomförd av finaltour. Viktiga bonussekunder inför den avslutande jaktstarten! Jag har haft en superrolig dag kring slottet idag. Publiken var med oss! Ett härligt tryck runt den 1060 meter långa banan. Sol och fint väder. Roberto och Robin var i kanonform och levererade som alltid när de är speakrar. Banan var fin och Wassberg har gjort ett kanonjobb med spårdragningen. Spåren började och slutade perfekt in och ut ur kurvorna. Tidsschemat höll. Eliasson shakeade ben som aldrig förr! Tre grabbar tog sig vidare från kvalet och fyra svenska damer fick chansen att starta i kvartsfinalerna. Mina skidor satt där de skulle när jag attakerade Lejonbacken. Jag var med i starten och det var en härlig känsla. Pang pang liksom! Och när jag fick ligga bakom i stakningen fick jag chansen att vila upp mig innan upploppet. Det träffade. En viktig mental vinning att få slappna av för en stund innan det var dags att forcera sista backen.

Formen är mycket god och jag känner mig rapp! Ska bli så himla skoj att fortsätta tävlingarna i Falun! Och även fast jag torskade mot Björgen idag så är fyra på klassisk sprint ett fall framåt för mig. Lovar gott! Dagens fina form la jag grund till igår. Igår kväll var jag på middag med Björgen där hon bjöd på några hemligheter bakom hennes succé! Hon har lagt om kosten inför säsongen 09/10 och äter mer fisk numera. Det har hjälpt henne att hålla sig mer frisk och även fått en bättre återhämtning. Så igår serverades det en fantastiskt god middag där fisk och skaldjur var på menyn! Mums! Tack till Marit och hennes samarbetspartner Norsk Sjömatsråd för min fina återhämtning under dagen!

image

Trött

Jag känner mig oförskämt fräsch nu när jag sitter på tåget från Arlanda. Oförskämt för att det bara är sju timmar sedan jag gick i mål. Jag är inte fräsch så att jag är sugen på att ställa mig på en ny startlinje, inte ett dugg! Något sådant sug finns inte hur mycket jag än letar. Men pigg på ett sätt som jag inte fått känna av på en stund. Fast jag tippar även på att min energinivå kan åka lite berg-och-dal-bana det närmsta dygnet. Gäller att passa på att göra något av den överskottsenergin medan den hälsar på!

Dagens lopp genomfördes i strålande solsken och plusgrader. De plusgraderna gjorde det lite extra kämpigt i spåren. Lika för alla, absolut, men det var till att jobba alla de trettio tusen metrarna för du fick ingenting gratis. Puh! Energinivån känns betydligt högre jämfört med då. Den är högre än vad den var när jag korsade mållinjen och strax efter bytte till torrt och till löpskor. Det pirrar inte av trötthet i hela kroppen som det gjorde när jag satt nedsjunken på en stol vid lunchen. Bara i halva kroppen numera.

Det är en skön känsla att vara trött! Den där pirrande känslan som påminner mig om att jag har tagit i och jobbat hårt. Pushat kroppen och även utmanat det mentala. Fortsatt även när huvudet ropat stopp, stopp, stanna! Extra skönt är det med vetskapen om att imorgon väntar mig en vilodag. Hemma. Oh vad lyxigt det ska bli! Tid för att fylla energinivån för på tisdag väntar en ny tågresa.

Vi hörs!

Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!