Stanley Cup - Nyheter, artiklar, reportage och video

3 Aug 2017, 11:37
Pittsburgh Pengiuns vann årets Stanley Cup och nu turnerar pokalen runt i världen. Nu har den även fått vara med på en kräftskiva.
6 Maj 2016, 15:15
I nattens NHL-match så synkade Filip Forsberg och Ryan Johansen ett fall från avbytarbänken.
3 Jun 2015, 11:48
Tampa Bay eller Chicago? Rösta här!
25 Jun 2013, 09:16
Med en minut och 13 sekunder kvar av matchen ledde Boston Bruins med 2–1 i Stanley Cup-finalen. 16 sekunder senare hade Chicago Blackhawks vänt på steken. 3–2 och flera svenskar fick höja Stanley Cup-bucklan under natten mot tisdag.
4 Jul 2012, 12:28
40-årige superstjärnan Jaromir Jagr vägrar sluta spela hockey. Hockeystjärnan, som tidigare lidit av ett spelmissbruk, har skrivit på för Dallas Stars – och blir 30 miljoner kronor rikare.
12 Jun 2012, 08:52
Los Angeles Kings tog hem Stanley Cup-pokalen. Deras 6–1-seger mot New Jersey Devils i natt betyder att Kings vann Stanley Cup för första gången i historien. De är dessutom det enda laget i NHL som har vunnit – trots att de tog den sista slutspelsplatsen i sin conference. Nyheter24 ger dig hjältarna som ligger bakom den historiska bedriften.
10 Jun 2012, 08:50
New Jersey Devils reducerade till 3-2 i matcher efter att återigen ha besegrat Los Angels Kings i kampen om Stanley cup-bucklan. En storspelande Martin Brodeur visade att gammal är äldst, men Devils måste fortfarande vinna ytterligare två matcher för stå som segrare.
7 Jun 2012, 07:45
Staples Center hade dukat för Stanley Cup-fest när Los Angeles Kings kunde ta sin första titel någonsin. Men en Devilsdoldis såg till att det blir en femte match i finalserien.
6 Jun 2012, 22:10
Mora-forwarden Gasper Kopitar hoppas få se sin storebror lyfta Stanley Cup-bucklan i natt.
31 Maj 2012, 17:30
Nicklas Lidströms sagolika karriär är över. Här är det bästa i bildväg från hans 20 år i NHL med Detroit Red Wings och Tre Kronor.
31 Maj 2012, 10:08
Nicklas Lidström saknar motivationen för att fortsätta: "Det kommer att kännas konstigt att bryta upp och lämna allt."
31 Maj 2012, 08:23
Anze Kopitar fortsätter göra succé i Stanley Cup-slutspelet. Natten mot torsdagen avgjorden slovenen den första matchen i finalserien mot New Jersey Devils. Matchen slutade 2-1 till Los Angeles. Bläddra bland bilderna för att se det bästa från matchen.
30 Maj 2012, 16:07
Elitseriespelarna är eniga i sitt tips inför Stanley Cup-finalen: "De har det rätta flytet och en het målvakt."
22 Maj 2012, 07:47
Det var irriterat värre när New York Rangers åkte på en rejäl propp mot New Jersey.
13 Maj 2012, 19:18
Landslagets glädjebesked: Nicklas Bäckström kommer till VM.–  Jag ställer alltid upp för landslaget om jag kan och ser fram emot det här, säger Bäckström som åkte ur Stanley Cup i natt.
13 Maj 2012, 09:51
New York Rangers svenskar Henrik Lundqvist och Carl Hagelin låg bakom uddamålssegern i match sju. Något som innebär att Nicklas Bäckströms Washington Capitals får ta semester - och att han är tillgänlig för VM-spel.
10 Maj 2012, 08:46
VM-förstärkningen dröjer. Nicklas Bäckströms Washington vann den sjätte matchen i kvartsfinalserien mot Henrik Lundqvists New York Rangers – och tvingade fram en avgörande rysare i helgen.
9 Maj 2012, 15:55
Den tjeckiske superstjärnan kommer inte till Stockholm: "Jag tillför inget."
27 Apr 2012, 07:55
VIDEOEXTRA. Henrik Lundqvist skickade Ottawa ur slutspelet med sitt storspel – och efter matchen visade Erik Karlsson sin frustration: "Din jävla gris."
26 Apr 2012, 08:08
Det ser ut som att Tre Kronor får klara sig utan superstjärnan Nicklas Bäckström i VM. Hans Washington är vidare i Stanley Cup efter att ha slagit ut de regerande mästarna Boston.