Modeprofilen Sofi Fahrman väntar nu barn tillsammans med maken Filip Engelbert.
Modeprofilen Sofi Fahrman väntar nu barn tillsammans med maken Filip Engelbert. - Foto: Janerik Henriksson/TT och @sofifahrman1/Instagram

Gravidlycka för Sofi Fahrman och Filip Engelbert - här är deras kärlekshistoria

Bloggdrottningen och modeprofilen Sofi Fahrman väntar nu barn tillsammans med maken Filip Engelbert. Men hur träffades egentligen makarna och de blivande föräldrarna? Här är allt vi vet!


Influencern, modeprofilen, författaren och bloggaren Sofi Fahrman, 42, väntar nu barn tillsammans med maken och finansmannen Filip Engelbert, 51. 

Beskedet ger Sofi på sin Instagram, där hon skriver om de glädjande nyheterna:

“Känner så mycket kärlek och tacksamhet. Idag och 9 år sedan.”, skriver hon under bilden där hon lagt en hand runt den växande magen.

Babylycka (igen) för Sofi Fahrman tillsammans med maken Filip Engelbert. Bildkälla: @sofifahrman1/Instagram

Så träffades Sofi Fahrman och Filip Engelbert

Sofi Fahrman och Filip Engelbert träffades under ett jobbmöte för ungefär 5 år sedan, 2017. Tycke uppstod och i sin podcast berättade Sofi själv om den nya kärlekslyckan:

– Jag hade ju tänk berätta att jag är kär, man vill bara skrika ut att man är kär och lycklig men hur fan gör man det här? Det är så många inblandade som man vill respektera och man vill inte säga för mycket, sa hon då.

 När paret sedan flyttade till en ny lägenhet tillsammans i december 2020, så ställde Filip även den stora frågan. Sofi själv berättade om det fina ögonblicket på sin Instagram:

”Nyinflyttade och NYFÖRLOVADE. En helg maxad med kärlek och lyckotårar. Filip, jag älskar dig!”.

Bilder från Sofi Fahrmans egen Instagram från det fina tillfället. Bildkälla: @sofifahrman1/Instagram

Giftermål för "the happy couple"

Ett år senare, i december 2021, sa Sofi Fahrman och Filip Engelbert ja till varandra under en borgelig vigsel i Stockholms stadshus. Närvarade gjorde de närmsta anhöriga och familjen.

Barn sedan tidigare

Paret väntar nu alltså sitt första gemensamma barn ihop. Sofi Fahrman har sedan tidigare dottern Lilly, som idag är 8 år gammal, tillsammans med den nederländske finansmannen Nick Zijlstra, 44. Det forna paret separerade 2016 och Nick Zijlstra valde då att lämna Sverige och flytta hem till Schweiz.

Även Filip Engelbert har två barn från ett tidigare förhållande.

Sofi tillsammans med dottern Lilly. Bildkälla: @sofifahrman1/Instagram
Sofi Fahrman och Filip Engelbert i samband med prinsessan Adriennes dop. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Filip Engelberts förmögenhet

Nyheter24 har tidigare skrivit om Filip Engelberts inkomst och förmögenhet - han är miljardär och en av Sveriges rikaste personer. 

Filip är grundare till sajten Avito, en rysk köp- och säljsajt likt det svenska Blocket. År 2015 sålde han aktier i bolaget till ett värde av 1,4 miljarder kronor tillsammans med partnern Jonas Nordlander. 

I oktober 2020 uppskattades han vara god för 3,4 miljarder, enligt uppgifter från Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00