Filip Engelbert, 52, är en svensk affärsman och miljardär
Filip Engelbert, 52, är en svensk affärsman och miljardär - Foto: Stella Pictures/Youtube/Noah Conference

Så mycket pengar tjänar techmiljardären Filip Engelbert

Filip Engelbert är gift med modejournalisten Sofi Fahrman och är en av Sveriges rikaste personer. Nyheter24 har tagit reda på allt du vill veta om hans miljonbolag och svindlande tillgångar.


Affärsmannen och miljardären Filip Engelbert är 52 år gammal och en av Sveriges rikaste personer. 

Han har två barn från ett tidigare förhållande, men är idag gift med influensern och journalisten Sofi Fahrman, 42. I dagarna gick paret ut med nyheten att de väntar barn. 

Sofi Fahrman och Filip Engelberts bröllop - paret har gift sig

I december förra året gifte sig det lyckliga paret Sofi Fahrman och Filip Engelbert, som träffades på ett jobbmöte för fyra år sedan. 

Filip Engelbert och hustrun Sofi Fahrman. Foto: Henrik Montgomery/TT

I samband med att Filip och Sofi flyttade in i sin nya lägenhet i december 2020 passade han på att fria – något Sofi delade med sig av i sina sociala medier.

”Nyinflyttade och NYFÖRLOVADE. En helg maxad med kärlek och lyckotårar. Filip, jag älskar dig!”, skrev Sofi Fahrman i samband med det stora ögonblicket.

Filip Engelbert grundade Avito

Filip Engelbert är grundare till sajten Avito, vilket är en rysk köp- och säljsajt likt svenska Blocket. År 2015 såld han aktier i bolaget till ett värde av 1,4 miljarder kronor tillsammans med partnern Jonas Nordlander. 

I oktober 2020 uppskattades han vara god för 3,4 miljarder, enligt uppgifter från Expressen.

Filip Engelberts bolag omsätter mångmiljonbelopp

Enligt uppgifter från AllaBolag som Nyheter24 tagit del av är Filip Engelbert verksam i 14 aktiva bolag, varav ett sattes i konkurs i maj 2020. 

Det mest lönsamma av dem, AB Sagax, omsatte närmare tre miljoner kronor under 2020 – och har totala tillgångar på svindlande 46,6 miljoner kronor. 

Så hög är Filip Engelberts lön

Men inte riktigt lika svindlande var Filip Engelberts lön under 2020. Hans fastställda förvärvsinkomst under föregående inkomstår låg på 180 000 kronor.

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade han ett underskott i näringsverksamhet på drygt 1,5 miljoner kronor, och ett underskott av kapital på 4,9 miljoner kronor under 2020.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.