Stockholm

Börje Salmings moderklubb tvingas lägga ned sin ishockeysatsning

De tidigare Kiruna AIF-spelarna Börje Salming, Rune Lantto och Stig Salming i samband med att ishockeylegendaren Börje Salming hyllades i Matojärvi ishall 2016.
De tidigare Kiruna AIF-spelarna Börje Salming, Rune Lantto och Stig Salming i samband med att ishockeylegendaren Börje Salming hyllades i Matojärvi ishall 2016. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kiruna AIF, klubben som bland annat har fostrat den nyligen avlidne legendaren Börje Salming, lägger ner sin ishockeysatsning.


Läs mer

— Det är bestämt att vi inte fortsätter på grund av ekonomiska problem, vi spelar vår sista match den 11 december. Detta är förankrat i styrelsen och spelarna vet allt, säger Dan Jakobsson, marknadsansvarig i klubben, till Norrländska Socialdemokraten.

Kiruna AIF återupptog sin elitverksamhet för herrar säsongen 2015/2016 efter att sedan 1988 ha varit en del av Kiruna IF. Från att ha börjat i division 3 avancerade klubben snabbt till Hockeyettan.

Kiruna AIF brottas med ekonomiska problem

På senare tid har klubben dock brottats med ekonomiska problem och så sent som för ett par dagar sedan bad man supportrar om bidrag.

Klubben, vars ishockeysektion bildades 1945, har förutom Börje Salming fostrat talanger som Stig Salming, Emma Eliasson och Lennart "Klimpen" Häggroth.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.