Lina Tomikas, 37, svarar på kritiken mot produktionen.
Lina Tomikas, 37, svarar på kritiken mot produktionen. - Foto: Ulrika Malm/SVT och Skärmavbild/SVT/Gift vid första ögonkastet

Gift vid första ögonkastet-Lina ryter ifrån mot kritiken: "Jag skäms inte"

Årets upplaga av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och bjuder i vanlig ordning på allt från stela samtal till starka känslor. Men efter det senaste avsnittet av SVT-succén har det också riktats kritik mot produktionen – något som deltagaren Lina Tomikas nu bemöter.


Den nionde säsongen av "Gift vid första ögonkastet" rullar i tv-rutan och i det senaste avsnittet av realityserien, där åtta främlingar bildar fyra gifta par, åkte deltagarna på bröllopsresa.

Alla förutom Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40. 

Så gick det sen för Gift vid första ögonkastet-deltagarna från tidigare säsonger

Lina Tomikas blev sjuk i "Gift vid första ögonkastet"

För precis innan avresan blev nämligen Lina Tomikas, som tidigare varit öppen med att hon har haft hjärtproblem, sjuk och tvingades åka in akut till sjukhuset.

– Med de förändringarna jag hade på EKG vill man utesluta att det blir någon skada på hjärtmuskeln. Då ligger man för observation i några timmar och om allt ser bra ut får man åka hem, och det var det som hände, har Lina tidigare sagt till Aftonbladet om händelsen.

Lina Tomikas visar upp kritiken 

Nu visar det sig att produktionen fått kritik efter avsnittet, vilket Lina Tomikas nu lyfter i ett inlägg på Instagram. I inlägget har hon delat en skärmdump på en kommentar där en person ifrågasätter Linas medverkan i programmet.

"Om en potentiell deltagare i en reality (ex Paradise Hotel, XOTB etc.) är härlig, men uppvisar 'avvikelser' i mötet med psykologen innan slutcasting som påvisar att hen inte bör utsätta sig för den stress som en dokusåpa kan medföra, då stryks oftast den deltagaren ur castingen", skriver personen ifråga och fortsätter sedan:

"Jag tycker det är djupt problematiskt och oansvarigt att utsätta deltagaren som kanske har viljans makt, men inte psykets eller fysiken att delta. Att dessutom tuta hop deltagaren med en annan som lagt sitt liv i händerna på produktionen, i hopp om att hitta sitt livs kärlek. Hen snuvas omgående på kärleksruset innan de ens klivit över tröskeln till det – i några veckor gemensamma hemmet och får istället assistera förste vårdare, istället för förste älskare."

Gift vid första ögonkastet-Arvids utseendeförändring – efter programmet

Lina Tomikas: "Jag är en människa"

Men Lina Tomikas håller inte med. I inlägget bemöter hon kritiken.

"Jag har sett inläggen. Jag förstår upprördheten om en går in med inställningen om att jag och @alx_83 blev ihopmatchade pga att någon ska rädda den andre. Jag är en människa. Med en sjukdomshistoria. Som skulle kunna liknas vid diabetes eller epilepsi. Ibland när medicinerna inte räcker till behöver en åka på check-ups", skriver hon och fortsätter: 

"Det du ser är små stunder av fem veckors filmning. Där jag blev sjuk en gång. Jag är inte min sjukdom. Jag har aldrig velat ha en vårdtagare. Jag har klarat mig själv. Jag var öppen med min historia och då nuvarande situation för castingen. Jag skäms inte för det, heller ångrar inte jag min medverkan. Alexander var heller inte han bekymrad över min situation. Men, han brydde sig. Så fint på sitt Alexander-vis. Situationen begränsade inte oss- snarare tvärtom."

Vidare skriver Lina att hon fått höra att det var "oansvarigt" av henne att söka till programmet, men att hon, trots den begränsning som hjärtfelet innebär, både kan ge och ta emot kärlek. 

"Blev matchade på helt rätt grunder"

I samma inlägg betonar Lina Tomikas att det varit ett gemensamt beslut, tillsammans med produktionen, att visa händelsen och vara öppen med hjärtproblemen. 

Med det sagt har hon viss förståelse för att människor reagerat på att hon parats ihop med en person som jobbar inom vården.

"På bröllopet fick jag veta att Alex var IVA-sjuksköterska i grunden. Och ja - initialt gjorde det att jag också undrade om produktionen undrade om jag behövde en vårdtagare. Men det gjorde de inte. De såg andra potentiella gemensamma och kompletterande ytor mellan oss. Och jag vet, efter allt, att så var fallet. Vi blev matchade på helt andra grunder", skriver hon i inlägget.

Läs alla våra artiklar om Gift vid första ögonkastet 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!