Fyra matchbollar för Skellefteå efter ny seger efter gastkramande förlängning

Skellefteå är med stormsteg på väg mot seger mot Linköping i SM-kvartsfinalen i hockey, efter seger på bortaplan med 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning. Därmed leder Skellefteå matchserien med 3-0, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinalen.

Axel Sandin-Pellika slog till 16.23 in i sjätte perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Skellefteå tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Dylan Sikura assisterad av Jonathan Johnson och Tim Barkemo. I andra perioden var Skellefteå starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i mitten av perioden av Oskar Nilsson och Jonathan Johnson. 4.00 in i tredje perioden slog Oscar Fantenberg till framspelad av Linus Hultström och Broc Little och reducerade för Linköping.

Linköping reducerade igen efter 8.35 i tredje perioden genom Filip Bystedt.

Efter 12.28 slog Vilmos Gallo till och kvitterade för Linköping.

I förlängningen tog det 56.23 innan Skellefteå avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Axel Sandin-Pellika, framspelad av Oscar Lindberg och Jonathan Johnson.