Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Holmes sökte sex på nätet före Batmanmassakern

- 21/07/2012, 21:05 -
24-årige James Holmes misstänks ha mördat 12 personer och skottskadad 59.

24-årige James Holmes misstänks ha mördat 12 personer och skottskadad 59.

"Vill du ha sex med mig fängelset?". Det var den misstänkte massmördaren James Holmes ord i en annons på en sexsajt – bara två veckor före massakern i Denver.

DENVER. 24-årige James Holmes misstänks ha klätt ut sig till "Jokern" och skjutit 73 personer i en biosalong i Aurora i Denver. Holmes greps strax efter massakern och polisen har sedan dess arbetat intensivt med att granska Holmes liv.

En pusselbit är Holmes användarprofil på en sexdejtingsajt. Den 5 juli ska Holmes ha öppnat ett konto på sajten, laddat upp en bild där han har rött hår och sökt efter "tillfälligt sex" och "gruppsex". Det som intresserar polisen är dock den sista raden:

"Vill du besöka mig i fängelset?".

Vill inte svara på om han tar droger

Holmes var inloggad på sajten bara tre dagar innan massakern i biosalongen. I sin profil beskriver han sitt utseende och hur han är som person. När sajten frågar om han tar droger svarar han undvikande, det skriver Daily Mail.

Holmes grannar och gamla skolkamrater har berättat att han var en enstöring som höll sig undan. Men få kunde ana att han för två månader sedan började bunkra upp ammunition och vapen för att utföra ett vansinnesdåd. Han köpte fyra pistoler, ett hagelgevär, ett automatgevär och över 6000 patroner. Enligt polisen köpte han allt lagligt. Sedan begav han sig till biosalongen i Aurora, Denver.

Gillrade fälla hemma i lägenheten

Samtidigt hade han gillrat en fälla hemma i lägenheten. En bombtråd hade spänts vid ingången och kopplats till sprängladdningar. Via en timer startade Holmes stereon och musik på extremt hög volym sattes igång. Planen var att grannar skulle störas av musiken och ringa polisen – som skulle kliva rakt in i fällan.

Men polisen genomskådade Holmes plan och sent på lördagskvällen detonerade man bomberna genom så kallade "kontrollerade sprängningar".