När James Holmes fick sitt åtal uppläst var han näst intill okontaktbar.
1 av 4
När James Holmes fick sitt åtal uppläst var han näst intill okontaktbar. - Foto: Scanpix
Gasmasken hade han på sig när han steg in i biosalongen.
2 av 4
Gasmasken hade han på sig när han steg in i biosalongen.
24-årige Holmes greps på plats efter massakern.
3 av 4
24-årige Holmes greps på plats efter massakern.
12 personer dödades av de 71 som träffades av kulorna.
4 av 4
12 personer dödades av de 71 som träffades av kulorna.

Snacket går om mördaren i Denver

Amerikanen Jeff Trin från San Diego, samma stad James Holmes växte upp i, berättar för Nyheter24 hur snacket går på den lokala puben.


Massakern i Denver:

Under premiärvisningen av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" i Denver, Colorado, sköts 12 personer till döds och 59 skottskadades. Medicinstudenten James Holmes, 24, är gripen misstänkt för dådet. Enligt polisen var han utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" och öppnade eld mot biopubliken.

- Folk är förbannade, berättar Jeff Trin för Nyheter24.

Han bor i San Diego, staden där den misstänkte biografmördaren James Holmes växte upp. När Jeff Trin förra fredagen via Facebook fick se att en person tagit sig in i en biografsalong under premiären av den nya Batmanfilmen och börjat skjuta de som satt i publiken, trodde han först inte sina ögon.

- Det här tog hårt på oss amerikaner, att gå på bio är ett populärt amerikanskt tidsfördriv och varje fredag är biograferna fyllda med personer, ivriga att se på film.

- Lukten av popcorn påminner oss bara om bio, berättar Jeff Trin.

Snacket går i San Diego. Det viskas om straffet som borde uträttas på personen som förr brukade promenera på samma gator och handla i samma affärer men som nu sitter häktad i Denver, misstänkt för en massaker där 12 personer avled av de 71 personer som träffades av kulorna från hans automatvapen. Den orangehåriga 24-åringen är inte längre välkommen här. Och helst inte någon annanstans heller, säger Jeff Trin.

- Jag tycker verkligen att han ska straffas, det han gjorde var galet och då ska han även få ett galet straff. 

- Regeringen borde se till att folk tänker till hundra gånger innan de begår liknande brott, säger han och berättar att det många frågar sig mitt i all sorg och elände är "varför".

- Vissa skyller på hans föräldrar och vissa skyller på att han inte trodde på Gud säger Jeff Trin och menar att detta är ännu en massaker i ledet av mord som begåtts av unga män där oskyldiga personer drabbats.

- Det har hänt i våra skolor och trenden ser ut att fortsätta, säger Jeff Trin och poängterar att de skjutningar som ägt rum i USA under den senaste tiden är kusligt lika det som händer i filmen "Rampage" där en ung man bär rustning, går runt i en stad och skjuter slumpmässigt utvalada människor.

En film han inte längre kommer kunna titta på, än mindre äta popcorn till. 

- Frågan vi nu står inför är, vem kommer göra det nästa gång och var?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00