Mot Syrianska kom första segern – på tio omgångar – för IFK Göteborg.
Mot Syrianska kom första segern – på tio omgångar – för IFK Göteborg. - Foto: SCANPIX
Tobias Hysén avgjorde med sitt fjärde mål den här säsongen redan i den 13:e minuten. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Tyngre var det för Syrianska som fick Anders Bååth skadad tidigt i den första halvleken. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Äntligen – nu fick ni era tre poäng Göteborg

Första segern på tio omgångar. Då jublar IFK Göteborg.

IFK Göteborg–Syrianska
Målen: 1–1 (13) Tobias Hysén.
GÖTEBORG. I IFK Göteborgs senaste match i Allsvenskan blev Änglarna totalt utskåpade av Gefle med 5–0. Och faktum är att Göteborgarna inte har haft det lätt i år. Inte sedan Göteborg slog GIF Sundsvall på hemmaplan den andra maj har laget lyckats ro hem tre poäng till Kamratgården.
Men nu lyckades äntligen Göteborg vinna igen. Man kan ju fråga sig varför det har dröjt så länge?
– Det är en mängd faktorer så klart. Många gånger har det varit otur och många gånger har det varit oskicklighet som mot Gefle senast, säger Stefan Selakovic till Canal plus.

Efter ett tidigt mål – redan i den 13:e minuten – av Tobias Hysén kunde Mikael Stahres lag vinna matchen med 1–0.
Men det var turligt. Stefan Selakovic försökte skjuta, men halkade och lyckades på så sätt servera en perfekt passning till Hysén som kunde göra sitt fjärde mål den här säsongen.
– Det var lite tursamt, men det tar vi gärna, sa Stefan Selakovic till Canal plus efter matchen.

Sett över hela matchen var slutresultatet rättvist då Göteborg betydligt fler heta målchanser – och nog måste det ha varit skönt för de mesta mästarna att äntligen få ta tre poäng igen.
I och med segern går IFK Göteborg förbi Kalmar FF i tabellen och tar därmed elfteplatsen i Allsvenskan. För Syrianska ser det värre ut som jagas av Gefle – som bara är en poäng bakom – på kvalplatsen.

1 Jan 1970, 01:00