Måndag 14 Jun
Stockholm

Peter Sundes namninsamling över 100 000-strecket

Den namninsamling som drog igång efter att The Pirate Bays tidigare talesperson Peter Sunde skickat in en nådeansökan till regeringen, har nu passerat 100 000-strecket. Listans mål är i händerna på justitieminister Beatrice Ask.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Domen mot The Pirate Bay

Pirate Bay-grundarna Fredrik NeijPeter Sunde och Carl Lundström dömdes i Svea hovrätt till tio, åtta respektive fyra månaders fängelse för medhjälp till upphovsrättsintrång. Den fjärde åtalade, Gottfrid Svartholm Warg, inställde sig inte i hovrätten och hans tingsrätts dom på ett års fängelse kvarstod därmed.

Utöver deras personliga straff dömdes samtliga att betala ett skadestånd på 48 miljoner kronor till film- och skivindustrin.

Det var för att stödja Peter Sundes nådeansökan till regeringen som Adrian Braekke, kommunledare för Piratpartiet i Götene kommun, drog igång en lista på nätet där varje namn bidrog till ett starkare stöd för Peter Sunde.

- Jag blev så glad över den fantastiska responsen på namninsamlingen, sade Adrian Braekke om de 113 338 namnunderskrifter som nu hamnat på listan sedan nådeansökan lämnades in den 4 juli, i ett pressmeddelande av Piratpartiet. 

- Det visar vilket stort stöd det finns för Sunde och hans nådeansökan, sade Adrian Braekke.

På torsdagen lämnade han tillsammans med Piratpartiets partiledare Anna Troberg in listan till Justitiedepartementet. Justitieminister Beatrice Ask kunde inte närvara vid överlämningen.
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt