Mannen hittades i sin lägenhet efter två år.
1 av 2
Mannen hittades i sin lägenhet efter två år. - Foto: Scanpix
Han beskrevs som ensam och utan vänner.
2 av 2
Han beskrevs som ensam och utan vänner. - Foto: Bildbyrån

Man låg död i lägenheten – hittades efter två år

Den 50-åriga mannen hade dött i 2011 men det var först vid ett stambyte som värden hittade honom – Det är förskräckligt och jättetragiskt.


STOCKHOLM. Polisen beskrev mannen som mycket ensam utan varken vänner eller anhöriga i Sverige. Han var arbetslös och levde välordnat, skriver Mitt i.

Eftersom hyran betalades in via autogiro misstänkte bostadsvärden aldrig att något var fel.

– Det som får oss att tro att han varit död sedan augusti 2011 är bland annat posten i lägenheten. Men det går inte att fastställa ett exakt dödsdatum, sa Claes Björnefelt, dödsutredare vid Söderortspolien, till Mitt i. 

Ovanligt att man ligger död länge

Enligt Björnefelt är det ovanligt att någon ligger död så länge utan att någon reagerar och då brukar det oftast handla om äldre personer som inte har något socialt nätverk.

– Det är förskräckligt och jättetragiskt, men vi som hyresvärd kan inte ha koll på alla våra hyresgäster. Kommer hyran in och vi inte tror att något är fel agerar vi inte hur som helst. Det här är snarare ett samhällsproblem, sa Anna Lackman, områdeschef för Stockholmshem, till Mitt i. 

Trots att man hade gjort ett fönsterbyte på fastigheten och att posten nådde ända upp till brevinkastet så var det ingen som anade oråd, skriver Mitt i.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00