Magnus Pehrsson blir teveexpert – igen.
1 av 4
Magnus Pehrsson blir teveexpert – igen. - Foto: Jens Lindqvist
Pehrsson jobbade med teve för Canal plus (som de hette då) 2007.
2 av 4
Pehrsson jobbade med teve för Canal plus (som de hette då) 2007. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
37-åringen är laddad och känner sig redo för att börja jobba igen.
3 av 4
37-åringen är laddad och känner sig redo för att börja jobba igen. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Den förre djurgårdstränaren inleder sitt uppdrag på Viasat den 17 juli, när Elfsborg spelar Champions League-kval.
4 av 4
Den förre djurgårdstränaren inleder sitt uppdrag på Viasat den 17 juli, när Elfsborg spelar Champions League-kval. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Pehrssons nya jobb – teveexpert

Djurgårdens förre manager Magnus Pehrsson lämnade sitt uppdrag i slutet av april. Nu har han hittat styrkan igen – och en ny karriär. Den 17 juli och framåt ska han vara fotbollsexpert i Viasat:– Det är en stor utmaning, säger han till Expressen.


Magnus Pehrsson

Klubbar som spelare: Djurgården, Bradford City, IFK Göteborg.

Klubbar som ledare: Åtvidaberg, Sirius, Gais, Ålborg, Djurgården. 

Under kaotiska former lämnade Magnus Pehrsson Djurgården för drygt två månader sedan. Han kände sig hotad av Dif-anhängare och har sedan dess, för det mesta, levt i medieskugga. 

Men nu kastar han sig tillbaka in i medieljuset. Med start den 17 juli, då Elfsborg möter Daugava Daugapils i Champions League-kvalet, kommer Pehrsson att sitta med i rutan som expert för Viasat. Något som han även har gjort tidigare, men då för Canal plus (eller Cmore som de heter i dag).

– Det här kommer att bli väldigt roligt och jag har gjort några enstaka tevejobb tidigare, vilket jag tyckt fungerat bra. Det här känns kanonbra, det är en stor utmaning, säger han till Expressen.

"Min bakgrund är dagsfärsk"

Genom sin dubbla roll i Djurgården tror Pehrsson att han kan tillföra mycket i teverutan.

– Jag har erfarenhet av att vara tränare och en sportchefsroll, vilket kan bidra till att stå för matchanalyser men även klubbstrukturer. Min bakgrund är på det sättet dagsfärska.

37-åringen lämnar fortfarande en dörr öppen för ett tränarjobb, samtidigt som han sitter som expert i teve. Han känner sig stark igen. 

– Som det har känts de två, tre senaste veckorna så är jag tillbaka där jag vill vara. Jag känner mig stark igen, redo att ta nya steg i karriären och livet. Jag mår bra, säger han till Expressen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00