Måndag 10 Maj
Stockholm

Gabbie, 13, brände sönder ansiktet på sin mobil – nu vill föräldrarna varna andra

En 13-årig flicka skadade sig allvarligt när hon använde telefonen.
1 av 2
En 13-årig flicka skadade sig allvarligt när hon använde telefonen. Foto: Hasse Holmberg/TT/Christine Olsson / Christine Olsson/TT
Nu vill mamma varna andra föräldrar.
2 av 2
Nu vill mamma varna andra föräldrar. Foto: Christine Olsson / Christine Olsson/TT

Hon använde sin smartphone samtidigt som den laddades och brände sig rejält. Nu vill hennes mamma varna andra föräldrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Föräldrarna bestämde sig för att äntligen ge sin dotter Gabbie en egen mobil i julklapp. Men de hade nog ingen aning om att det skulle sluta som det gjorde.

Den 13-åriga flickan från Illinois, USA, fick en ny smartphone i julklapp av sina föräldrar. Men en dag veckan därpå hörde föräldrarna deras dotter skrika, skriver Buzzfeed.

– Hon hade så ont att hon skrek hysteriskt. Det är den värsta känslan i världen att som en mor titta på ditt barn som skriker av smärta och har ingen aning om hur man kan hjälpa henne, säger mamman till Buzzfeed.

Mamman kände sig hjälplös eftersom hon inte hade någon aning om vad som hade hänt, och dottern hade för ont för att berätta för henne.

– Det tog henne fem minuter innan hon kunde berätta vad som hade hänt.

Scott Wolfson på US Consumer Product Safety Commission menar att detta händelser är väldigt ovanliga, men efter att ha tagit en titt på bilderna på hennes brännmärken berättar han hur fruktansvärda de är.

Skulle ladda telefonen
Hon berättade sen för sin mamma vad som hade hänt, hon skulle nämligen använde sin telefon samtidigt som den laddades. När hon använde den fick hon en elstöts som gick från telefonen och genom hennes halsband som sedan brände henne rejält runt om halsen.

– Det är så många barn som använder sig av telefoner nu förtiden, föräldrar behöver varnas om den skada som de faktiskt kan göra, fortsätter mamman till Buzzfeed.

Har du en smartphone?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt