USA – Läs våra artiklar om de Förenta staterna – Nyheter24

USA är ett land i centrala Nordamerika, beläget mellan Mexico och Kanada, som består av 50 delstater. Landet har ungefär 328 miljoner invånare och en landyta på 9.83 miljoner kvadratmeter, bara Ryssland och Kanada är större när det handlar om area. Sett till befolkningsmängd är det endast Kina och Indien som har fler invånare än USA. 

USA är en av världens mest etniskt blandade nationer på grund av storskalig invandring från världens alla hörn. Eftersom att även klimatet är väldigt varierat i landet huserar många olika djurarter. Huvudstaden är Washington D.C och New York är den mest befolkade staden. 

Den 4 juli är landets nationaldag då detta var dagen år 1776 som landet blev självständiga från Storbritannien.

Joel Kinnaman spelar huvudrollen som stum hämnare i John Woos nya actionfilm "Silent night". Det var en större utmaning än vad jag hade förväntat mig, säger han till TT.
Ukraina larmar om att kriget kan vara förlorat om USA tar ett kliv tillbaka. Det europeiska stödet trappas upp, men inte nödvändigtvis tillräckligt. Man ska inte ta för givet att de europeiska länderna skulle öka sitt stöd bara för att USA minskar sitt, säger analytikern Björn Fägersten.
Strejken mot Tesla har nu spridit sig utanför Sveriges gränser. Men att bilföretaget går med på IF Metalls krav om kollektivavtal är knappast troligt, menar experter. Det skulle vara en för stor risk för Elon Musk, säger den tyske branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer till TT.
1 timme sedan
En åtalsjury i den amerikanska delstaten Nevada har ställt sex republikaner inför rätta misstänkta för att under presidentvalet 2020 ha agerat falska elektorer – det vill säga de personer som formellt röstar fram valsegraren i delstaterna.
2 timmar sedan
Den amerikanska militären ställer tills vidare in alla flygningar med Osprey, ett så kallat tiltrotorflygplan. Osprey är olycksdrabbat och beskedet kommer efter en krasch utanför Japan för en vecka sedan där åtta soldater från flygvapnets specialtrupper dog.
idag 01:16
Tre personer sköts till döds och ytterligare en skadades allvarligt i en skjutning på University of Nevada i Las Vegas, uppger den lokala polisen.
idag 00:14
Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.
igår 20:48
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varnade för att Ryssland räknar med att västs enighet ska "kollapsa" nästa år under ett tal vid ett digitalt möte inför G7-ländernas ledare.
igår 17:50
Två månader efter att han avsatts som talman i det amerikanska representanthuset meddelar den republikanske ledamoten Kevin McCarthy att han lämnar sin kongressplats vid årsskiftet.
igår 16:08
Den spionutpekade rysk-svenske affärsman som nyligen friades i Stockholms tingsrätt finns nu med på det amerikanska finansdepartementets sanktionslista, skriver Svenska Dagbladet.
igår 14:16
Det skapades 103 000 nya jobb i den privata sektorn i USA i november, enligt statistik från löneadministratören ADP.
igår 12:26
Turkiets president kopplar än en gång Sveriges Natoansökan till försöken att köpa stridsplan från USA.
igår 12:18
Fossefeber är kanske att ta i, men Fossefest blir det. Årets Nobelpristagare i litteratur är uppriktig glad, men tänkte först inte komma till Stockholm. Jag gruvar mig väldigt och är fruktansvärt nervös, säger han.
igår 11:58
Vänsterpartiet är kritiskt till delar av det nya försvarsavtalet med USA. Jag är förvånad över det stora antalet baser, säger den utrikespolitiske talespersonen Håkan Svenneling (V).
igår 09:12
En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.
igår 07:15
Här kommer morgonens nyheter i korthet.
igår 05:00
Näthandelsgiganten Amazon ger sig in i lågprisrallyt för kläder. Bolaget sänker kraftigt sina avgifter för säljare som bjuder ut sina varor för mindre än 20 dollar, omkring 210 svenska kronor.
igår 03:46
Svenska universitet – i synnerhet Lunds – finns i toppskiktet i den globala miljöforskningen när de mäts mot världens främsta inom hållbarhet.
igår 01:52
Det nya avtalet om fördjupat försvarssamarbete mellan Sverige och USA är påskrivet och ger USA:s militär rätt och möjlighet att använda totalt 17 svenska baser, anläggningar eller militära områden.
2 dagar sedan 23:24
USA:s president, demokraten Joe Biden, säger att det är tveksamt om han hade ställt upp för omval till presidentposten igen – om det inte vore för att hans republikanske rival Donald Trump också räknar med en andra mandatperiod.
1 2 3 4 ... 382