USA – Läs våra artiklar om de Förenta staterna – Nyheter24

USA är ett land i centrala Nordamerika, beläget mellan Mexico och Kanada, som består av 50 delstater. Landet har ungefär 328 miljoner invånare och en landyta på 9.83 miljoner kvadratmeter, bara Ryssland och Kanada är större när det handlar om area. Sett till befolkningsmängd är det endast Kina och Indien som har fler invånare än USA. 

USA är en av världens mest etniskt blandade nationer på grund av storskalig invandring från världens alla hörn. Eftersom att även klimatet är väldigt varierat i landet huserar många olika djurarter. Huvudstaden är Washington D.C och New York är den mest befolkade staden. 

Den 4 juli är landets nationaldag då detta var dagen år 1776 som landet blev självständiga från Storbritannien.

2 timmar sedan
Västerländska makter har genom sitt stöd till Ukraina gått in i de direkta striderna mot Moskva, påstår Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.
2 timmar sedan
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.
idag 13:18
Maja Stark och Linn Grant har vunnit sin första Solheim Cup-match tillsammans. Och det var välbehövligt. USA leder fortfarande totalt, nu med 7–5.
idag 12:12
Överlämning av vapen från armenier i Nagorno-Karabach väntas fortsätta hela helgen efter den överenskommelse som har nåtts med Azerbajdzjan. En hjälpkonvoj har nu kommit fram till regionen efter rapporter om brist på mat, vatten och medicin.
idag 12:08
En kvinna i den amerikanska delstaten Nebraska har dömts till två års fängelse efter att ha hjälpt sin dotter få tag i abortpiller.
idag 06:24
Är det respektlöst att rösta om statsbudgeten i hoodie eller ärmlös klänning? Majoritetsledaren Chuck Schumers beslut att slopa senatens klädkod har resulterat i en republikansk proteststorm – men också leenden.
idag 02:02
USA lovar 100 miljoner dollar, drygt 1,1 miljarder kronor, till den föreslagna Kenyaledda multinationella styrkan till det vålds- och krisdrabbade Haiti. Människorna i Haiti kan inte vänta så mycket längre, sade USA:s utrikesminister Antony Blinken.
idag 01:34
En militär domare vid Guantanamo Bay har beslutat att en man som är åtalad för terrordåden den elfte september 2001 är för psykiskt sjuk för att ställas inför rätta.
igår 21:22
Vägen till Paris-OS var redan på förhand lång och svår. Efter 2–3 hemma mot Spanien blir Sveriges resa än tuffare. Vi måste vinna, säger Magdalena Eriksson med tankarna på Nations League-mötet med Italien på tisdag.
igår 19:58
Linn Grant och Maja Stark reste sig efter sin mardrömsmorgon i Solheim Cup. De svenska debutanterna bidrog till att Europas underläge nu har krympt till 3–5. Det här var jättejätteroligt, säger Grant.
igår 17:44
USA:s president Joe Biden har sagt till sin ukrainske kollega Volodymyr Zelenskyj att USA kommer förse Ukraina med ett mindre antal långdistansrobotar, rapporterar NBC News och hänvisar till källor.
igår 16:52
Den amerikanska toppdemokraten och senatorn Bob Menendez och hans hustru anklagas för mutbrott, meddelar federal åklagare. Vid en husrannsakan i parets hem hittades guldtackor för ett värde av motsvarande drygt 1,1 miljoner kronor och kontanter för över fem miljoner.
igår 14:56
Det amerikanska fackförbundet UAW utvidgar sin strejk mot de stora biltillverkarna i USA. President Joe Biden meddelar att han kommer att besöka arbetarna för att visa sitt stöd.
igår 14:24
En av de största företagsaffärerna det senaste årtiondet är ett steg närmare att gå i lås. Microsofts köp av spelkoncernen Activision Blizzard kommer att få grönt ljus av Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA). Det meddelar myndigheten på sin hemsida, där chefen Sarah Cardell säger följande:
igår 13:48
Fibernätverksbolaget Hexatronic varnar för att utvecklingen i USA och Tyskland är svagare än vad man såg framför sig i augusti och sänker sin försäljningsprognos.
igår 12:20
Linn Grant och Maja Stark fick en mardrömsdebut i Solheim Cup. Och till råga på allt hade hela det europeiska laget en blytung förmiddag. USA leder med 4–0 efter foursomematcherna.
igår 10:20
Sverige vill ha revansch för VM-förlusten. Men samtidigt är matchen mot Spanien på fredag inledningen av ett ovisst OS-kval. Här är förutsättningarna inför damernas Nations League och vägen till Paris nästa år.
igår 08:42
Malmöutvecklaren Massive har börjat sätta samman en utvecklingsgrupp för att bygga den tredje numrerade delen i "The division"-serien, meddelar ägaren Ubisoft i ett pressmeddelande.
igår 08:34
Rymdsonden har jagat livets ursprung. Och nu kommer den tillbaka. Kanske. Osiris-Rex-kapseln ska ta mark i Utahs öken på söndag – om inte Nasa i sista stund avbryter inflygningen. I så fall får vi vänta till 2025.
igår 07:51
Byggkoncernen Skanska har fått i uppdrag att bygga ett sjukhus i Lakeland i delstaten Florida, USA. Kontraktet är värt 47 miljoner dollar (motsvarande en halv miljard kronor), skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.