Måndag 20 Sep
Stockholm

Jan Emanuels plan: Vill kandidera till partiledare för Socialdemokraterna

Jan Emanuel kandiderar till partiledare för Socialdemokraterna.
Jan Emanuel kandiderar till partiledare för Socialdemokraterna. Foto: Fredrik Persson/TT

Miljonären och tidigare S-riksdagsledamoten Jan Emanuel meddelar nu att han kommer ge sig in i kampen om nästa socialdemokratiska ledare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du kanske känner igen den gamla politikern från sociala medier, där han inte sällan delar med sig av sitt flådiga liv med lyxiga bilar, resor och båtar.

Den före detta S-riksdagsledamoten Jan Emanuel väljer nu att ta sig in i politiken igen – och denna gång rejält.

Han vill nämligen konkurrera om att bli nästa partiledare för Socialdemokraterna.

– Nu kommer det öppnas upp för föreningar och arbetarkommuner att lyfta fram kandidater. Jag står till förfogande för nomineringar, säger Jan Emanuel till Aftonbladet

"Inte varit omöjligt"

Han menar att han står redo för att "axla det ansvaret" om han får frågan. Dock är han medveten om att vinstchanserna kanske inte är de högsta, då han inte minst saknar både ett politiskt program och en kampanj.

– Hade det här varit i USA och man kunde göra som när man vill bli president där – då hade det inte varit omöjligt. Jag tycker att jag ser så mycket i Sverige som inte är som jag vill ha det, säger han.

Vill representera arbetarklassen

Jan Emanuel ställer sig alltså bredvid Magdalena Andersson och Anders Ygeman, men kallar sig själv för den som representerar den socialdemokratiska politiken, något han menar har försvunnit hos Socialdemokraterna under åren:

– Partiet har frångått att representera arbetarklassen. Vi representerar i dag en miljöpartistisk-centerpartistisk politik som är långtifrån klassiskt socialdemokratisk. Mitt mål att försöka få tillbaka det socialdemokratiska partiet till att driva en socialdemokratisk politik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt