Onsdag 30 Nov
Stockholm

Anna Toledano Book

Anna Toledano Book föddes den 10 september 1970 i Skärholmen och är en svensk pop- och schlagersångerska. Hon var tidigare gift med Roberto Toledano, som hon har barnen Felicia Toledano, Vanessa Toledano och Antonio Toledano med.


Hon deltog i Melodifestivalen 1986 med låten "ABC" som slutade på en femteplats. Hon deltog även i tävlingen 1987 med låten "Det finns en morgondag". Sångerskan ställde upp i sångtävlingen igen 2007 med låten "Samba Sambero" som sedan slutade på en niondeplats i finalen.

Vad har Anna Book varit med i?


Hon skulle även ha tävlat i tävlingen 2016 med låten "Himmel för två", men låten diskvalificerades då låten (med en annan text) hade tävlat i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest 2014.


Toledano Book har gjort den svenska rösten till Misty i barnprogrammet "Pokémon" och sjöng även ledmotivet i den svenska versionen. Hon har även skrivit självbiografin "Boken om Anna Book" som gavs ut 2008.


Sångerskan medverkade i TV4:s tv-program "Let’s Dance" 2006 och har även varit med i "Fångarna på fortet" ett flertal gånger genom åren. Book var med i tv-programmet "Biggest Loser VIP" som sändes under hösten 2017.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.