Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anna Toledano Book

Anna Toledano Book föddes den 10 september 1970 i Skärholmen och är en svensk pop- och schlagersångerska. Hon var tidigare gift med Roberto Toledano, som hon har barnen Felicia Toledano, Vanessa Toledano och Antonio Toledano med.


Hon deltog i Melodifestivalen 1986 med låten "ABC" som slutade på en femteplats. Hon deltog även i tävlingen 1987 med låten "Det finns en morgondag". Sångerskan ställde upp i sångtävlingen igen 2007 med låten "Samba Sambero" som sedan slutade på en niondeplats i finalen.


Hon skulle även ha tävlat i tävlingen 2016 med låten "Himmel för två", men låten diskvalificerades då låten (med en annan text) hade tävlat i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest 2014.


Toledano Book har gjort den svenska rösten till Misty i barnprogrammet "Pokémon" och sjöng även ledmotivet i den svenska versionen. Hon har även skrivit självbiografin "Boken om Anna Book" som gavs ut 2008.


Sångerskan medverkade i TV4:s tv-program "Let’s Dance" 2006 och har även varit med i "Fångarna på fortet" ett flertal gånger genom åren. Book var med i tv-programmet "Biggest Loser VIP" som sändes under hösten 2017.