Söndag 4 Dec
Stockholm

Anna Maria Corazza Bildt

Anna Maria Corazza Bildt föddes den 10 mars 1963 i Rom i Italien. Under sina år har hon studerat en del, både statskunskap vid universitetet La Sapienza i Rom, konflikthantering vid University av San Diego samt strategi vid Columbia University i New York. 


Sedan 2009 är hon ledamot i Europaparlamentet för Moderaterna. Förutom att hon representerar Moderaterna i EU-parlamentet är hon också engagerad i andra utskott. 


Bland annat är hon vice ordförande för utskottet som har hand om inre marknader samt vice ledare för FEMM Member, ett utskott som jobbar för kvinnors rättigheter och jämställdhet. Anna Maria sitter också med i utskottet för terrorism och är ordförande för parlamentsgruppen som arbetar för barns rättigheter. Hon är också frontfigur i kampanjen Single Seat. 


2017 utsågs Anna Maria till en av de 40 viktigaste Europaparlamentarikerna. 


Bortsätt från politiken så har Anna Maria ägnat sig mycket åt entreprenörskap. 2000 registrerade hon företaget "Italian Tradition s.r.l", ett bolag som säljer utvalda italienska delikatesser via internet. Sex år senare, 2006, startade hon en hotellverksamhet tillsammans med sin bror. Relais de Charme Tabiano Castello heter hotellet och ligger i den italienska provinsen Parma. 


1997 gifte hon sig med den forne statsministern, utrikesministern och moderatledaren Carl Bildt. Tillsammans har de ett barn.


Anna Maria Corazza Bildt utanför Europaparlamentet. Bildkälla: Fredrik Persson / TT

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.