Shopping
Här är världens 10 bästa shoppingupplevelser - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Här är världens 10 bästa shoppingupplevelser

Då närmar sig julen igen och det är dags att dyka in i vimlet av människor och jaga årets perfekta julklappar. Vi vet alla hur överväldigande varuhus och köpcentrum kan vara strax innan jul. Momondo listar världens topp 10 shoppingstråk som förvandlar shoppingstressen till ett rent nöje.


Topp 10 Shopping

Nr 1 Rodeo Drive – Los Angeles, USA

Nr 2 Chatuchak Weekend Market – Bangkok, Thailand

Nr 3 Bond Street – London, England

Nr 4 Masai Market – Nairobi, Kenya

Nr 5 Fifth Avenue – New York, USA

Nr 6 Strøget – Köpenhavn, Danmark

Nr 7 Panjiayuan Antique Market – Beijing, Kina

Nr 8 Bahnhofstrasse – Zurich, Schweitz

Nr 9 Boulevard Haussmann – Paris, Frankrike

Nr 10 Orchard Road – Singapore

Nr 1 Rodeo Drive – Los Angeles, USA

Rodeo Drive förevigades avJulia Roberts i Pretty Woman, och är ett av de mest prestigefylldashoppingområdena i världen. Med sitt läge i exklusiva Beverly Hills, LA, ärdetta ett tre kvarter långt mecka bestående av exklusiva butiker som blandannat Dolce & Gabbana, Christian Dior och Versace. Rodeo Drive är ettabsolut måste om du besöker västkusten. Sök billiga flygbiljetter till LA här.

Nr 2 Chatuchak Weekend Market– Bangkok, Thailand
Drick mycket vatten innan duvågar dig ut till Chatuchak, Thailands största marknad. Chatuchak är Thailandssvar på en svensk loppis och omfattar över 14 hektar. Här kan du fyndaantikviteter, hantverk, konstverk och souvenirer. Besparingarna har dock sittpris i form av smala gränder och aggressiva försäljare som slutligen ger enöverväldigande upplevelse. I slutändan kommer du ända tycka att det var värtdet när du kommer hem med varor du aldrig skulle hittat annars och enfantastisk erfarenhet på minnet från Thailands största marknad. Boka Thailandsresan här.

Nr 3 Bond Street – London, England
West End i London är enfotgängares dröm. Addera Bond Street till din shopplinglista och du har fått enliten smak av världens konsumenthimmel. Några av de mest exklusiva butikerna ivärlden ligger mellan Oxford Street och Piccadilly, vilket ger besökarna enchans att utforska stadens imponerande historia och återförsäljare samtidigt.Missa inte heller Sotheby’s auktionshus, en 100 år gammal ikon som fortfarandefinns idag. Hitta Londonresan.

Nr 4 Masai Market – Nairobi, Kenya
Se till att du lärt dig prutainnan du tar dig till Masai Market, Nairobis kulturproppade marknad. Konstnäreroch köpmän sätter upp sina stånd på olika platser i hela staden beroende påveckodag och säljer allt från tribalmasker till prydnadssaker och handgjordasmycken. Bli inte förvånad om ett armband du vill ha av elefanthår egentligenär av plast. Kopior är ganska vanliga och det är svårt att göra bra affärer.Har du däremot rätt inställning (du behöver till exempel kunna lämna en affär)kommer du att få en upplevelse för livet. Här hittar du din resa till Nairobi.

Nr 5 Fifth Avenue – New York, USA 
Det finns ingen bättre tid pååret att besöka New York än inför julen. När Rockefeller Center tänds visarstaden upp sig från sin bästa sida med skridskoåkare vid Bryant Park, och fulltav New York-bor och turister som passerar gatorna på jakt efter julklappar. Denultimata New York-shoppingen hittar du på Fifth Avenue - världens lyxigastebutiker i några av Manhattans allra finaste fastigheter. För er som inte kanspendera varenda krona så är skyltfönstren en upplevelse i sig. Här hittar du din resa till New York  . 

Nr 6 Strøget – Köpenhavn, Danmark
Strøget - Europas längstabilfria shoppingområde erbjuder en fantastisk variation av butiker med alltifrån exklusiva boutiques till souvenirer. Här samlas alla typer av människor -gatumusikanter, magiker, Köpenhamnsbor och köpsugna turister. Strøget länkarihop Rådhusplatsen i väst med kungens Nytorv i öst och erbjuder shopping hosbland annat exklusiva Prada, Louis Vuitton och Hermès men även prisvärda,lokala återförsäljare. Flyg till Danmark.

Nr 7 Panjiayuan Antique Market– Beijing, Kina
Marknaden kallas ibland ”dirtmarket” eller ”weekend market” och är Kinas största loppmarknad och enupplevelse man inte kan missa. Handlare sätter upp sina stånd varje dag (trotssmeknamnet) och säljer båda äkta och oäkta antikviteter, konst, textilier ochandra lokala varor. Se till att pruta ordentligt så kanske du går hem medfantastiskt porslin, konst eller möbler till en bråkdel av priset du hadebehövt betala någon annanstans. Hitta din resa till Kina

Nr 8 Bahnhofstrasse – Zurich, Schweitz
Bahnhofstrasse är ett av demest exklusiva shoppingstråken i världen. Här hittar du bland annat Burberry,Dior och Salvatore Ferragamo fördelade på den 1.4 km långa gatan som ocksåkallas ”Station Street”. Sofistikerade shoppare använder här sinano-limit-kreditkort på smycken, märkeskläder och naturligtvis choklad. Boka din resa till Schweitz här.

Nr 9 Boulevard Haussmann– Paris, Frankrike
På en av Paris bredasteavenyer, Boulevard Haussmann, finns flera magnifika varuhus. Bland annatvälkända Galeries Lafayette och Au Printemps. Under julen är hela avenyn dekoreradmed ljus och dess fantastiska arkitektur kommer helt till sin rätt. Här kan duhandla julklappar till hela familjen och hittar alltifrån smycken till kläderför både honom och henne. Passa också på att besöka någon av avenynsfantastiska restauranger. Flyg till Paris.

Nr 10 Orchard Road – Singapore
Det två kilometer långashoppingstråket är en av Singapores största turistattraktioner. Dussintalsgallerior ligger på Orchard Road och erbjuder alla typer av shopping. När duhar varit igenom Gucci, Prada och Coach kan du vila dina fötter på ett avköpcentrens många lyxiga spa eller biografer. När du har tröttnat på att shoppabör du åka till Bras Basah Road och besöka Singapores främsta museum, däriblandNational Museum of Singapore och Singapore Art Museum. Här hittar du resor till Singapore.

Flygresor, hotell och paketresor till alla destinationer hittar du på Momondo.se   

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Äntligen släpps Overwatch – sommarens hetaste spel

25 Maj 2016, 15:59

Tyck till om en NY PRODUKT!

24 Maj 2016, 17:03
Om du vill tjäna några extra slantar att shoppa för och samtidigt bli en professionell "tyckare" kan du få ett nytt extrajobb.

Vilda sexfester och morfinmissbruk – så lever överklassfamiljen

10 Feb 2016, 13:06
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Överklassfamilj misshandlar servicepersonal och anordnar sexfester

2 Feb 2016, 17:12
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Kända gamers skänker måltider till behövande

17 Dec 2015, 09:52
Gör som andra gamers: Hjälp Tomten att samla in julklappar i årets juligaste spel och var med och skänk 100 000 måltider till utsatta och hemlösa människor.

Bieber, Common och fler – så har du aldrig sett kändisarna förut

14 Dec 2015, 17:20
Äntligen får du se världsstjärnor duellera mot varandra genom att mima till olika låtar. Det är svinkul och stundtals helt bisarrt!