Kaos eller succé?

Hur blir det om tre helt oerfarna unga personer kastas in ett klassrum? I nya serien Lärarkandidaterna är det precis vad som händer.



Hur blir det om tre helt oerfarna unga personer kastas in ett klassrum? I nya serien Lärarkandidaterna är det precis vad som händer. Under sex avsnitt får André, Signe och Felicia chansen att testa på läraryrket. Till sin hjälp har de några av Sveriges vassaste pedagoger.

André är kampsportare och har blivit utsedd till årets Stockholmare. Signe går andra året på naturvetenskapliga programmet, och är en inbiten musikälskare och mattefantast. Sist men inte minst har vi Felicia som hoppade av gymnasieskolan för att starta eget företag, och som med hjälp av sociala medier lockade 10 000 personer till en demonstration.

Alla tre är ambitiösa och drivna, men som med många andra unga tampas de med vad de ska bli. De vet inte riktigt, men är nyfikna på läraryrket. Frågan är om det kommer vara som de tror? Kommer de att älska det, eller bli avskräckta?

I första avsnittet ska de lära sig att göra det som enligt många är mer skrämmande än döden, nämligen att tala inför andra. När de tre kandidaterna får veta att de ska hålla ett framförande inför en fullsatt universitets-aula, så stiger nervositeten. Till sin hjälp har de läraren och talskrivaren Camilla Eriksson, som bjuder på tips och råd som vi alla kan ha nytta av. Tänk på rösten, kroppen och vilken känsla du vill förmedla, säger hon.

Hur väl kommer kandidaterna att lyckas? Kommer nervositeten att ta överhanden? Och vad kommer Camilla att tycka om deras framförande?



De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för att tala inför andra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Äntligen släpps Overwatch – sommarens hetaste spel

25 Maj 2016, 15:59

Tyck till om en NY PRODUKT!

24 Maj 2016, 17:03
Om du vill tjäna några extra slantar att shoppa för och samtidigt bli en professionell "tyckare" kan du få ett nytt extrajobb.

Vilda sexfester och morfinmissbruk – så lever överklassfamiljen

10 Feb 2016, 13:06
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Överklassfamilj misshandlar servicepersonal och anordnar sexfester

2 Feb 2016, 17:12
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Kända gamers skänker måltider till behövande

17 Dec 2015, 09:52
Gör som andra gamers: Hjälp Tomten att samla in julklappar i årets juligaste spel och var med och skänk 100 000 måltider till utsatta och hemlösa människor.

Bieber, Common och fler – så har du aldrig sett kändisarna förut

14 Dec 2015, 17:20
Äntligen får du se världsstjärnor duellera mot varandra genom att mima till olika låtar. Det är svinkul och stundtals helt bisarrt!