Vad har rika rappare med teambuilding att göra?

Helt oerfarna kastas kandidaterna in i ett klassrum fullt med 12-åringar, för att skapa teambuilding. Följ med när André försöker ta fasta på elevernas intresse för rika rappare och när Felicia försöker få eleverna att fatta vad en kram kan vara värd.


Man skulle kunna tro att teambuilding bara är något för företag på konferensresor, men det är förstås viktigt i alla sammanhang, inte minst i våra klassrum. En bra sammanhållning är viktigt för att man ska må bra och utvecklas. Men hur skapar man egentligen sammanhållning mellan människor? I tredje avsnittet av Lärarkandidaterna får vi se om Felicia, Signe och André har tillräckligt med ledaregenskaper för att lyckas.

Helt oerfarna kastas kandidaterna in i ett klassrum fullt med 12-åringar, för att skapa teambuilding. Följ med när André försöker ta fasta på elevernas intresse för rika rappare och när Felicia försöker få eleverna att fatta vad en kram kan vara värd. För att inte tala om när Signe ska svetsa samman eleverna med hjälp av skolbänks-koreografi.

Till sin hjälp har kandidaterna Peter Lumholdt, som i 20 år jobbat med att träna chefer i näringslivet. De får också många tips av elevernas riktiga lärare Kristin Näslund. Enligt henne måste man som lärare vara en bra ledare för att lyckas. Det handlar mycket om att ha förståelse för alla elever som man ska leda och utveckla, menar hon.

Frågan är hur kandidaterna lyckas med sina upplägg? Både Peter och Kristin blir lite betänksamma när de får höra hur de har planerat sina lektioner. Och vad har eleverna att säga om kandidaternas insats? Hur intresserade är de av rika rappare?

Lärarkandidaterna är en ny serie där Felicia, Andre och Signe får chansen att testa på läraryrket, och se vad det innebär egentligen. Kommer de att älska det, eller bli avskräckta. Se alla avsnitt här nedan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är sammanhållningen bra i din klass/arbetsplats?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Äntligen släpps Overwatch – sommarens hetaste spel

25 Maj 2016, 15:59

Tyck till om en NY PRODUKT!

24 Maj 2016, 17:03
Om du vill tjäna några extra slantar att shoppa för och samtidigt bli en professionell "tyckare" kan du få ett nytt extrajobb.

Vilda sexfester och morfinmissbruk – så lever överklassfamiljen

10 Feb 2016, 13:06
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Överklassfamilj misshandlar servicepersonal och anordnar sexfester

2 Feb 2016, 17:12
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Kända gamers skänker måltider till behövande

17 Dec 2015, 09:52
Gör som andra gamers: Hjälp Tomten att samla in julklappar i årets juligaste spel och var med och skänk 100 000 måltider till utsatta och hemlösa människor.

Bieber, Common och fler – så har du aldrig sett kändisarna förut

14 Dec 2015, 17:20
Äntligen får du se världsstjärnor duellera mot varandra genom att mima till olika låtar. Det är svinkul och stundtals helt bisarrt!