”Jag skulle kunna vara deras lillasyster”

I det näst sista avsnittet av Lärarkandidaterna får Signe, Felicia och André i uppgift att välja ett etiskt dilemma, och hålla i en debatt med elever som går tredje året på gymnasiet.


I det näst sista avsnittet av Lärarkandidaterna får Signe, Felicia och André i uppgift att välja ett etiskt dilemma, och hålla i en debatt med elever som går tredje året på gymnasiet. Det är en utmaning i Felicias smak, och även André är laddad. Signe är däremot mer darrig än vid tidigare utmaningar eftersom eleverna inte bara är självsäkra och skärpta. Det är också äldre än vad hon är.

Avsnittets mentor är Gabriella Acuna Lopez som undervisar gymnasieelever i religion och historia. Det är ämnen som väcker mycket diskussioner och det är just det som hon tycker är det roligaste med yrket. Hon vet aldrig vilka frågor och diskussioner som kommer att komma upp i klassrummet, och vart någonstans en lektion kan leda. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Att få vara med och påverka och följa andra i deras utveckling, är något som hon aldrig får nog av.

I programmet tipsar hon kandidaterna om att välja ett ämne som berör eleverna och som de kan relatera till. Hon tipsar också om att man som lärare gärna får vara personlig, men inte för privat. Var gränsen går är upp till varje lärare, menar Gabriella.

Vilka etiska dilemman väljer kandidaterna? Kommer Gabriella att bli imponerad? Och vad kommer eleverna att tycka? Kolla näst sista avsnittet av Lärarkandidaterna. Det är en ny serie där Signe, Felicia och André provar på att vara lärare, för att se om det är något för dem. Följ med när deras pedagogik, retorik och ledaregenskaper sätts på hårda prov. Kommer läraryrket att vara vad de tror?

Vilka etiska dilemman väljer lärarkandidaterna? Kommer Gabriella att bli imponerad? Och vad kommer eleverna att tycka?


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir ett ämne mer intressant med en bra lärare?
Tack för din röst!