1 av 3
- Foto: Studio Emma Svensson / Studio Emma Svensson
2 av 3
- Foto: Studio Emma Svensson / Studio Emma Svensson
3 av 3
- Foto: Studio Emma Svensson / Studio Emma Svensson

Grolsch Studios och Jonathan Johansson presenterar nya indiestjärnskottet Hanna Järver

Grolsch har en lång kärlekshistoria med musik. Genom olika kultur- och musikprojekt har de skapat en plattform för en alternativ scen, inte minst genom Grolsch Block Party som tagit plats på Stockholms gator under sju år. Nu förs musiktraditionen vidare genom Grolsch Studios där tre etablerade artister ges möjligheten att välja varsin protegé som de sedan presenterar under en exklusiv livespelning.

Först ut är kritikerhyllade Jonathan Johansson som spelar förband till sin protegé Hanna Järver på Musikaliska i Stockholm den 4 juni. Jonathan är aktuell med nya albumet ”Lebensraum” som höjts till skyarna av en enig kritikerkår och Jonathan har även genomfört en nästintill slutsåld klubbturné under våren. Han är mycket nöjd med sitt val av protegé.

– Hanna Järver har en självklar musikalitet och en självklar integritet. Det va det första som slog mig, lägg därtill att hon har ett eget språk och att hon vågar va allvarlig, säger Jonathan. Sen är det oerhört frustrerande att hon också är färdig producent och gör fantastiska videos. Hon ser hela bilden, är typ sju år gammal och ja, det kommer gå bra det här, avslutar Jonathan.

    Hanna Järver är de facto 22 år gammal och släppte tidigare i år singeln ”Ingenting Skrivet” som fick snabb spridning på bloggar och även plockades upp av P3. Lagom till spelningen på Musikaliska släpper hon singeln ”Samma gamla himmel” och ett debutalbum är att vänta under 2015.

    – Det känns mäktigt att Jonathan ville ha med mig på den här grejen. Han är en artist jag inspirerats av och han har peppat mig och varit en av de första som fått lyssna på mina låtar. Det känns askul att göra det här tillsammans. Det är ju alltid grymt att ha ett bra förband, säger Hanna Järver med ett leende.

    – Precis som Grolsch Block Party gav en arena för etablerade artister att framträda och nya att slå igenom, vill vi med Grolsch Studios öppna upp folks ögon för musiker med egna uttryck, säger Rickard Svensson, marknadsansvarig för Grolsch.

    Den 4 juni spelar Jonathan Johansson respektive Hanna Järver på Musikaliska, Stockholm. Nästkommande Grolsch Studios går av stapeln i slutet på augusti och oktober.

    Grolsch Studios är ett initiativ av Grolsch som tillsammans med VICE Media byggt upp en plattform för kreativa projekt. Målet är att ge utrymme för konstnärskap, musikalitet och att uppmana till okonventionella idéer från personer som vågar utmana det ordinära.

    För mer information, vänligen kontakta Tanja Määttä, tanjamaattapr@gmail.com,
    0723-60 97 17.

    /
    /
    /
    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
    Skulle du vilja gå på Grolsch Studio´s spelning?
    Tack för din röst!
    Senaste nytt

    Äntligen släpps Overwatch – sommarens hetaste spel

    25 Maj 2016, 15:59

    Tyck till om en NY PRODUKT!

    24 Maj 2016, 17:03
    Om du vill tjäna några extra slantar att shoppa för och samtidigt bli en professionell "tyckare" kan du få ett nytt extrajobb.

    Vilda sexfester och morfinmissbruk – så lever överklassfamiljen

    10 Feb 2016, 13:06
    Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

    Överklassfamilj misshandlar servicepersonal och anordnar sexfester

    2 Feb 2016, 17:12
    Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

    Kända gamers skänker måltider till behövande

    17 Dec 2015, 09:52
    Gör som andra gamers: Hjälp Tomten att samla in julklappar i årets juligaste spel och var med och skänk 100 000 måltider till utsatta och hemlösa människor.

    Bieber, Common och fler – så har du aldrig sett kändisarna förut

    14 Dec 2015, 17:20
    Äntligen får du se världsstjärnor duellera mot varandra genom att mima till olika låtar. Det är svinkul och stundtals helt bisarrt!