Resemål
5 svindlande platser du bara måste se - Foto: Bildkälla: Shutterstock

5 svindlande platser du bara måste se

Det är något alldeles särskilt med att befinna sig högst upp på toppen av en byggnad. Och även om utsikten i sig själv gör resan värd, finns det byggnader där man gått ett steg längre.


Berg- och dalbana, biograf och camping är några av de attraktioner som ska locka folk till dessa hustak. Vi har hittat fem städer som är i högsta laget.

1. Takcamping i Kapstaden

><> href="http://www.granddaddy.co.za/" rel="nofollow" target="_blank">The Grand Daddy Hotel i Kapstaden. Hotellet har importerat sju skinande Airstream vintage-husvagnar från USA och anlagt en mysig amerikansk ”trailerpark” på taket där du kan ha det lugnt och skönt.

2. Berg-och dalbana i Tokyo

Vad gör du om du vill skapa lite extra uppmärksamhet kring din butikskedja? Du bygger såklart en iögonfallande, u-formad, berg- och dalbana på toppen av din butik. Det har i alla fall ägarna till den japanska butikskedjan Don Quijote gjort på toppen av sin åtta våningar höga byggnad i Roppongi-kvarteret i Tokyo. Berg- och dalbana stod klar 2006 men väntar fortfarande på att börja användas. Den gör sig oavsett det väldigt bra i downtown Tokyo.

3. Takpool i Dallas

><> href="http://www.thejouledallas.com/" target="_blank" rel="nofollow">Hotel Joule i Dallas. Lyxhotellet är ett nyrenoverat höghus från 1920-talet uppfört i neo-gotisk stil. På toppen av tiovåningshuset finns en delikat swiming pool som bland annat utmärker sig genom att sticka ut över byggnadens kant.

4. Takbio i Melbourne

><><> href="http://rooftopcinema.com.au/" target="_blank" rel="nofollow">Rooftop Cinema”, där du kan njuta av cocktails och kultfilm. Faller inte filmen dig i smaken kan du alltid beundra stadens skyline.

5. Takbar i Mumbai

Det finns en mängd trevliga takbarer och det kan vara svårt att välja ut bara en. Men om du är på humör för barhäng är ”AER” på toppen av Four Seasons Hotel i Mumbai det perfekta valet. Här kan du umgås med Mumbais unga, vackra och rika och förälska dig i utsikten över Mumbais snabbt växande skyline som för tankarna till Blade Runner.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!